Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αφιέρωμα: Γεωργία Πολυβίου

Offsite Team -
15.04.2021 - 20:37

Αφιέρωμα: Γεωργία Πολυβίου

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών η Πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου Αλκυονίδες Γεωργία Πολυβίου

Φτωχότερη είναι από σήμερα η κυπριακή κοινωνία, η οικογένεια του φιλανθρωπικού σωματείου Αλκυονίδες. Ενός σωματείου πλούσιου σε αγάπη και προσφορά για τον συνάνθρωπο. Υπό την ηγεσία της ξεχωριστής προέδρου του, Γεωργίας Πολυβίου, η οποία δεν είναι πια στη ζωή για να βοηθήσει πρώτη από όλους όσους έχουν ανάγκη. Απεβίωσε το πρωί σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια της, στους φίλους της αλλά και σε όσους είχε απλώσει κατά καιρούς χείρα βοηθείας.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1958. Ήταν θυγατέρα του Σόλωνα Τριανταφυλλίδη, πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου και σύζυγος του νομικού Πόλυ Πολυβίου, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Ήταν ιδιαίτερα γνωστή για την έντονη φιλανθρωπική της δράση. Βοηθούσε άπορες οικογένειες, φοιτητές με οικονομικά προβλήματα, αλλά και ανθρώπους με προβλήματα υγείας.

Η Γεωργία Πολυβίου είχε αφιερώσει τη ζωή της στην φιλανθρωπία. Αποφοίτησε από την αγγλική σχολή το 1975 και σπούδασε οικονομικά στην Αγγλία. Όταν επέστρεψε στην Κύπρο εργάστηκε για 25 χρόνια στον ασφαλιστικό τομέα. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στη Digital, η Γεωργία Πολυβίου είχε μιλήσει για το φιλανθρωπικό έργο του Σωματείου Αλκυονίδες όλα αυτά τα χρόνια. 

Η ίδια ήταν ταπεινή και δε διατυμπάνιζε τις εκατοντάδες ανιδιοτελείς πράξεις που έκανε αθόρυβα στο παρασκήνιο. Το 2017 με περισσή σεμνότητα παρέλαβε το τιμητικό βραβείο ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ στα βραβεία ΜΑΝΤΑΜ ΦΙΓΚΑΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

Και αυτά τα λόγια δείχνουν τι άνθρωπος ήταν η Γεωργία Πολυβίου.

Καλό ταξίδι...

Home