Άφωνοι οι αστυνομικοί: Έπιασαν τιμόνι χωρίς άδεια οδήγησης

Άφωνοι οι αστυνομικοί: Έπιασαν τιμόνι χωρίς άδεια οδήγησης

Ευρεία επιχείρηση ελέγχων

Ευρεία επιχείρηση ελέγχων τροχαίας διενήργησαν χθες σε Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο μέλη της Αστυνομίας, σε συνεργασία με μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων και με τη συνδρομή λειτουργών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών ΤΟΜ, και του Τμήματος Επιθεωρήσεως Εργασίας. 

Η επιχείρηση εντάσσεται στις δράσεις της Ευρωπαϊκής εβδομάδας ενημέρωσης και ελέγχων φορτηγών οχημάτων και λεωφορείων, που έχει ως στόχο την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, την εμπέδωση οδικής συνείδησης και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

Επίκεντρο των ελέγχων αποτέλεσε η αντιμετώπιση των παραβάσεων που αποδεδειγμένα συγκαταλέγονται στις κύριες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, όπως είναι η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η παράληψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, καθώς και οι παραβάσεις των σημάτων και φώτων τροχαίας.

Ξεχωρίζουν επίσης οι 23 καταγγελίες για οδήγηση οχήματος χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας – ΜΟΤ, οι έξι καταγγελίες οδηγών που δεν καλύπτονταν από πιστοποιητικό ασφάλισης, οι τέσσερις καταγγελίες οδηγών που δεν είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης, οι 73 καταγγελίες για οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια κυκλοφορίας και οι πέντε καταγγελίες προσώπων που οδηγούσαν οχήματα που η εγγραφή τους στο ΤΟΜ έχει διαγραφεί.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Κατά τη διάρκεια ελέγχων για τη μηχανική κατάσταση οχημάτων, εντοπίστηκαν 10 οχήματα που παρουσίαζαν βλάβη στα φώτα πορείας, 11 οχήματα που έφεραν φθαρμένα ελαστικά, ενώ άλλα 13 οχήματα έφεραν φιμέ τζάμια κατά παράβαση της νομοθεσίας, με τα μέλη της Αστυνομίας να προβαίνουν σε αντίστοιχες καταγγελίες.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Για παραβάσεις σχετικά με τη χρήση ταχογράφων σε φορτηγά και λεωφορεία έγιναν

συνολικά 115 καταγγελίες, ενώ έγιναν τέσσερις καταγγελίες οδηγών φορτηγών, για μεταφορά φορτίου κατά παράβαση της νομοθεσίας. Τέλος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχων κατακρατήθηκαν για σκοπούς εξετάσεων τρία αυτοκίνητα, μία μοτοσικλέτα και ένα μοτοποδήλατο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, τα μέλη της Αστυνομίας παρείχαν βοήθεια σε τέσσερις οδηγούς, μετά από μηχανική βλάβη που παρουσίασαν τα οχήματά τους.

Home