Αγία Νάπα: Στην αντεπίθεση οι Ισραηλινοί - Προχωρούν με αγωγές

Αγία Νάπα: Στην αντεπίθεση οι Ισραηλινοί - Προχωρούν με αγωγές

Ελεύθεροι οι επτά Ισραηλινοί, ενώπιον δικαστηρίου τη Δευτέρα η Βρετανίδα

Αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι  οι επτά νεαροί από το Ισραήλ που τελούσαν υπό κράτηση σχετικά με υπόθεση βιασμού στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από τις έρευνες αλλά και τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, δεν υπήρχαν στοιχεία εις βάρος των επτά ούτε και αλλά ευρήματα που να τους εμπλέκουν στην υπόθεση.

Η 19χρονη Βρετανίδα που προέβη στην καταγγελία πριν μερικές ημέρες κλήθηκε σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου όπου και άλλαξε την κατάθεσή της λέγοντας πως η συνεύρεση με τους νεαρούς έγινε με τη θέλησή της και αφού προηγουμένως συνεννοήθηκαν.

One of the teens with his family after release from jail

Ομολόγησε επίσης ότι η ίδια τους προσκάλεσε και όταν αντιλήφθηκε ότι κάποιοι την κινηματογραφούσαν ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη και προέβη στην σχετική καταγγελία.

Στη συνέχεια οι επτά νεαροί που τελούσαν υπό κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι.

Απειλούν με αγωγές 

Σύμφωνα με τα Ισραηλινά ΜΜΕ, όπου φιλοξενεί δηλώσεις ενός εκ των δικηγόρων, Nir Yaslovitch αναφέρει ότι κινηθούν νομικά εναντίον της 19χρονης που έκανε την καταγγελία. 

Συγκεκριμένα είπε: «Θα ζητήσουμε μεγάλο ποσό για κάθε μέρα που έμειναν υπό κράτηση τα αγόρια.  Όπως έλεγα στις δικάσιμους, δεν υπήρχε βιασμός. Οι νεαροί που ήρθαν για διακοπές, οι οποίες εξελίχθηκαν σε εφιάλτη, επιστρέφουν στο σπίτι τους»

Τέλος η 19χρονη αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου τη Δευτέρα το πρωί.

Israeli teens being released from Cyprus jail

Home