Αγία Σκέπη: Τι αναφέρει για την απόδραση κρατουμένου

Αγία Σκέπη: Τι αναφέρει για την απόδραση κρατουμένου

«Επέλεξε οικειοθελώς να επιστρέψει πίσω στις κεντρικές φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του».

Το άτομο που διέφυγε σήμερα κατά τη μεταφορά του στις κεντρικές φυλακές βρισκόταν υπό αναστολή ποινής για σκοπούς θεραπείας και λάμβανε μέρος στο πρόγραμμα που προσφέρεται σε κατάδικους των κεντρικών φυλακών με χρόνια χρήση ουσιών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Θεραπευτικής Κοινότητας Αγία Σκέπη.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «σήμερα 4/11/2021, άτομο που βρισκόταν υπό αναστολή ποινής για σκοπούς θεραπείας επέλεξε οικειοθελώς να επιστρέψει πίσω στις κεντρικές φυλακές  για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του».

>>> Νεότερες πληροφορίες για τον δραπέτη

«Τους τελευταίους 4 μήνες βρισκόταν στην θεραπευτική κοινότητα Αγία Σκέπη με στόχο την απεξάρτηση του. Κατά τη μεταφορά του από προσωπικό της θεραπευτικής κοινότητας εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στην είσοδο της Λευκωσίας», προστίθεται. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Αυτό καθιστά παράβαση των όρων αποφυλάκισης του και έτσι ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία που το διερευνά», συμπληρώνεται.  

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το άτομο αυτό «λάμβανε μέρος στο πρόγραμμα που προσφέρεται σε κατάδικους των κεντρικών φυλακών με χρόνια χρήση ουσιών», και επισημαίνεται πως «στα άτομα που εγκρίνονται για αναστολή ποινής για σκοπούς θεραπείας δίνονται όροι αποφυλάκισης τους οποίους ακολουθεί ο κάθε κατάδικος κατά την διάρκεια της θεραπείας του». 

Σημειώνεται πως «η συνεργασία αυτή έχει ευεργετήσει μεγάλο αριθμό χρηστών τα τελευταία 8 χρόνια με ποσοστό επιτυχίας πέραν του 65%».  

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home