Αγωγή εταιρείας κατά του Γενικού Ελεγκτή

Αγωγή εταιρείας κατά του Γενικού Ελεγκτή

Επιμένει ο Οδυσσέας για το υψηλό επίδομα εξωτερικού σε πρέσβεις
Αγωγή για δυσφήμιση, λίβελο και επιζήμια ψευδολογία

Η εταιρεία  SPPMEDIA LTD κατέθεσε σήμερα αγωγή κατά του Γενικού Ελεγκτή για "δυσφήμιση, λίβελο και επιζήμια ψευδολογία".

>>> Η Επ.Διοικήσεων μηνύει τον Γενικό Ελεγκτή<<<

Ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι "με σημερινό δελτίο Τύπου του ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρθηκε ψευδώς ότι η εταιρεία μας είναι ο «διαχειριστής» της ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗΣ στην είσοδο της Λευκωσίας. Η SPPMEDIA είναι απλώς ο χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Παραμυθούπολη".

 Προσθέτει ότι  "ο Όμιλός μας στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς στον τομέα του Πολιτισμού αφιλοκερδώς εδώ και δέκα χρόνια είναι ο θεσμικός χορηγός επικοινωνίας του Θεάτρου Ριάλτο στη Λεμεσό. Αν όχι όλες, οι περισσότερες παραστάσεις του λεμεσιανού θεάτρου είναι με χορηγία προώθησης και επικοινωνίας από τα ΜΜΕ του Ομίλου μας. Έτσι έγινε και με τη στήριξη –χωρίς οικονομικό όφελος για εμάς– της φιλανθρωπικής συναυλίας στην οποία αναφέρεται ο Γενικός Ελεγκτής".

>>>Οδυσσέας: Μα το θέμα δεν αφορά την εταιρεία αλλά την Επίτροπο<<<

 

"Δυστυχώς", προσθέτει, "για τον Γενικό Ελεγκτή υπάρχει συντεταγμένη Πολιτεία με συντεταγμένα όργανα και σε αυτά θα λογοδοτήσει. Ο Όμιλος SPPMEDIA σήμερα κατέθεσε αγωγή (αριθμός Αγωγής 374/2020) για γραπτή δυσφήμιση, λίβελο, διασπορά ψευδών ειδήσεων και επιζήμια ψευδολογία".  

Η εταιρεία καταλήγει ότι "τα χρήματα που θα επιδικαστούν από την αγωγή", που επισυνάπτει στην ανακοίνωσή της, "θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό".

>>>Νέα πυρά Οδυσσέα σε Λοττίδου για πολιτιστική εκδήλωση<<<

 

Αγωγή και από Καθημερινή 

Και δεύτερη αγωγή κατά του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη κατατέθηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Αυτή φορά από την εφημερίδα "Καθημερινή", έκδοση Κύπρου. Η προηγούμενη αγωγή κατατέθηκε από την εταιρεία SPPMEDIA LTD  και τον Χρίστη Λοττίδη.      

Η εφημερίδα ζητά αποζημιώσεις "για γραπτή δυσφήμιση και/ή λίβελο και/ή επιζήμιο ψευδολογία περιεχόμενο στην επιστολή ημερομηνίας 11/02/2020 υπό τον τίτλο "Μη Συμμόρφωση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τις Αρχές της Βενετίας".

Η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή είχε απευθυνθεί στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Θεσμών, με κοινοποίηση στον Γενικό Εισαγγελέα, την Επίτροπο Διοικήσεως και τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την αγωγή. 

Η εφημερίδα ζητά διάταγμα του Δικαστηρίου που να εμποδίζει τον Εναγόμενο "από του να γράφει, εκτυπώνει, εκδίδει ή κυκλοφορεί ή διανέμει ή να προκαλεί συγγραφή, εκτύπωση κυκλοφορία ή διανομή ή άλλως πως δημοσίευση των ιδίων ή πανομοιότυπων ή οιονδήποτε δυσφημιστικών δημοσιευμάτων και/ή λιβέλων  και/ή επιζήμιων ψευδολογιών εις βάρος της Ενάγουσας".

Home