Αγωνιά ο Υπ. Υγείας: «Βρισκόμαστε σε ιδιαίτερη κρίσιμη φάση»

Αγωνιά ο Υπ. Υγείας: «Βρισκόμαστε σε ιδιαίτερη κρίσιμη φάση»

«Κρούσματα δεν μας αποκαλύπτουν τις επαφές τους»

«Ο αριθμός των κρουσμάτων διαγράφει αυξητική πορεία και στην Κύπρο. Αυτό είναι κάτι που αναμέναμε και θα το αντιμετωπίσουμε. Εκείνο όμως που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι αρκετά κρούσματα οφείλονται στην μη πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων». 

 

Αυτό τόνισε σε ένα αγωνιώδες μήνυμα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μετά τα 30 σημερινά κρουσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Υπουργό,

 

«Μας ανησυχεί επίσης η διαπίστωση ότι πολλά άτομα που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα, παραλείπουν να δηλώσουν τις στενές επαφές τους,  με αποτέλεσμα να χάνουμε πολύτιμο χρόνο στην προσπάθεια για απομόνωση των υποψήφιων κρουσμάτων και να διασπείρεται ο ιός». 

 

Σύμφωνα με τον Υπουργό, «Η σχολαστική ιχνηλάτηση που εφαρμόζουμε είναι ένα σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Όσοι δεν δηλώνουν όλες τις επαφές τους ουσιαστικά ακυρώνουν τη διαδικασία συντελούν στη διασπορά του ιού και δυσκολεύουν αφάνταστα την προσπάθεια της ομάδας ιχνηλάτησης, που είναι η προμετωπίδα της στρατηγικής μας, είναι η ασπίδα μας». 

 

Καταλήγοντας τόνισε «Απευθύνω θερμή έκκληση προς όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας  ιδιαίτερα κρίσιμης φάσης. Η επιδημιολογική εικόνα για την οποία όλοι είμαστε περήφανοι, μπορεί να ανατραπεί και οι συνέπειες να είναι δύσκολα διαχειρίσιμες».

 

Home