Αγοράζουν νέο μηχάνημα μετά το ατύχημα στον Ιππόδρομο

Αγοράζουν νέο μηχάνημα μετά το ατύχημα στον Ιππόδρομο

Για ακαταλληλότητα του στίβου κάνουν λόγο επαγγελματίες του χώρου / Τι αναφέρει ο ΓΔ Λέσχης Ιπποδρομιών στην Offsite

Πληθαίνουν οι φωνές επαγγελματιών του χώρου για ακαταλληλότητα του στίβου στον ιππόδρομο μετά το ατύχημα της περασμένης Κυριακής (5/7) που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τριών αναβατών και την ευθανασία δύο αλόγων, αφού υπέστησαν ανεπανόρθωτη ζημιά. 

Όπως αναφέρουν επαγγελματίες του χώρου, ο στίβος του ιπποδρόμου είναι ακατάλληλος, σημειώνοντας πως υπήρξαν τραυματισμοί ακόμα και κατά τη διάρκεια προπονήσεων, καθώς σε αυτόν υπάρχουν πέτρες, χαλίκια, αλλά και πέταλα, τα οποία κατά την διάρκεια των ιπποδρομιών μπορούν να τραυματίσουν άλογα και αναβάτες που ακολουθούν. 

«Ακολουθούμε τις προδιαγραφές / Προχωρούμε με την αγορά νέου μηχανήματος» 

Κληθείς να σχολιάσει τα πιο πάνω ο Γενικός Διευθυντής της Λέσχης Ιπποδρομιών, Γιώργος Χατζημηνά, ανέφερε στην Offsite πως ο στίβος του ιπποδρόμου όχι μόνο είναι ακατάλληλος, αλλά όπως σημειώνει οι ίδιοι ακολουθούν τις προδιαγραφές του αμερικάνικου στίβου. 

«Εμείς έχουμε προδιαγραφές για το πώς πρέπει να είναι ο στίβος. Αυτές οι προδιαγραφές δεν είναι εφεύρεση δική μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε αγγλικό στίβο με γρασίδι. Άρα ακολουθούμε τις προδιαγραφές των αμερικάνικων στίβων», σημειώνει ο κ. Χατζημηνά, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «αυτοί (σ.σ. στον αμερικάνικο στίβο) έχουν κάποιες προδιαγραφές. Τόσο για την κατασκευή, τόσο για τα υλικά, όσο και για την συντήρηση. Και αυτά ακολουθούνται κατά γράμμα. Φέρνουμε εμπειρογνώμονες ανά τακτά χρονικά διαστήματα». 

«Πέρυσι τον Ιούλιο φέραμε εμπειρογνώμονα από το Κατάρ, που είναι άνθρωπος που γύρισε όλο τον κόσμο. Είδε τον στίβο μας. Μας υπέδειξε κάποιες μικροδιορθώσεις, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο, αφού ακολουθούμε τις προδιαγραφές», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Λέσχης Ιπποδρομιών. 

Όσον αφορά τα χαλίκια και πέτρες που υπάρχουν στον στίβο ο κ. Χατζημηνά , ανέφερε πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα προσωπικό της Λέσχης περπατά ολόκληρη την έκταση του στίβου και συλλέγει ό,τι βρει

«Όμως είπαμε αυτή τη φορά να φέρουμε και ένα πετροσυλλέκτη, το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο με το ότι κάνει το προσωπικό μας. Ωστόσο, η Λέσχη για να ικανοποιήσει αυτά τα θέματα έφερε αυτό το φίλτρο. Και θα προμηθευτεί και ένα τώρα. Θα αγοράσουμε», ανέφερε ο ΓΔ της Λέσχης Ιπποδρομιών, σημειώνοντας πως «είχαμε και παλαιότερα, το δοκιμάζαμε και δεν βρίσκαμε κάτι. Ήταν λίγα. Όμως θα αγοράσουμε ξανά. Δεν έχουμε θέμα να ξοδέψουμε χρήματα, σε αντίθεση με ότι λένε κάποιοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημηνά.  

Σχετικά με τα δύο άλογα που υποβλήθηκαν σε ευθανασία μετά το ατύχημα ο Γενικός Διευθυντής της Λέσχης Ιπποδρομιών εξήγησε πως ο πόνος και η ταλαιπωρία των αλόγων μετά από τέτοιους σοβαρούς τραυματισμούς δεν αφήνουν άλλα περιθώρια

Θα δουν τους αναβάτες 

Συνάντηση με τους αναβάτες θα έχουν σήμερα Δευτέρα (13/7) η Λέσχη Ιπποδρομιών σχετικά με τα ζητήματα που προκύπτουν. Όπως ανέφερε ο κ. Χατζημηνά, θα ακούσουν τα παράπονα και τις εισηγήσεις τους, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά «ευχαρίστως, αν υπάρχει κάτι που δεν έχουμε δει, ή που δεν αντιλαμβανόμαστε, θέλουμε να το ακούσουμε»

 

Home