Άγρια κόντρα Μυλωνά-Κέττηρου για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Άγρια κόντρα Μυλωνά-Κέττηρου για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Άναψαν τα αίματα κατά την συζήτηση για εισδοχή με τα GCE

Άναψαν τα αίματα στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής κατά την συζήτηση για εισδοχή φοιτητών με εξετάσεις GCE στα δημόσια Πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα μετά από τοποθέτηση εκπροσώπου της Φοιτητικής οργάνωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου  ΑΦΕ Έπαλξη ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται να εισέρχονται στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο φοιτητές με Βρετανικές εξετάσεις, υπήρξε αντίδραση από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ Νίκο Κέττηρο ο οποίος κάλεσε τον φοιτητή να αναιρέσει καθώς μέσα από την νομοθεσία είναι Δημόσιο Πανεπιστήμιο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά από την τοποθέτηση αυτή υπήρξε λογομαχία ανάμεσα στους δύο και αναστάτωση στην αίθουσα με τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ Παύλο Μυλώνα να αναφέρει στον Νίκο Κέττηρο ότι δεν μπορεί να απαγορεύσει από καθένα να νιώθει Έλληνας.

Απατώντας στο συνάδερφο του ο κύριος Κέττηρος του είπε να ψάξει αλλού για ψήφους καθώς αυτά τα άτομα δεν θα τον ψηφίσουν.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να κλείσει την έντονη λογομαχία διευκρίνισε ότι  τα δύο δημόσια πανεπιστήμια, είναι πανεπιστήμια της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσθέτοντας το πως νιώθει ο καθένας είναι κάτι διαφορετικά.

Home