Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αγριόσκυλα κατασπάραξαν αγρινά στον Κάμπο (φωτογραφίες)

Offsite Team -
17.11.2021

Αγριόσκυλα κατασπάραξαν αγρινά στον Κάμπο (φωτογραφίες)

Σοκαριστικές εικόνες - Τι ζητούν οι Οικολόγοι

Τέσσερα αγριόσκυλα επιτέθηκαν  και κατασπάραξαν τρία αγρινά - Ovis orientalis ophion, στον Κάμπο, σύμφωνα με ανακοίνωση των Οικολόγων οι οποίοι ζητούν από τα αρμόδια Τμήματα του κράτους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών έλαβε καταγγελία ότι στις 15/11/21, τέσσερα αγριόσκυλα επιτέθηκαν  και κατασπάραξαν τρία αγρινά - Ovis orientalis ophion, στον Κάμπο. Από τον Κάμπο μέχρι την τοποθεσία Μύλοι, κατά μήκος του ποταμού Κλάριου, φαίνεται ότι περιφέρονται αδέσποτα αγριόσκυλα και κατασπαράζουν το προστατευόμενο είδος.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Οι φωτογραφίες που λάβαμε είναι αποτροπιαστικές. Δυστυχώς, φαίνεται ότι το πρόβλημα χρονίζει και δεν γνωρίζουμε αν έχουν ληφθεί οποιαδήποτε μέτρα αντιμετώπισης του από τα αρμόδια Τμήματα του κράτους.

Καλούμε το Ταμείο Θήρας του Υπουργείου Εσωτερικών, υπεύθυνο για τη διαχείριση του είδους αυτού, καθώς και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα  για το αυστηρά προστατευόμενο και εμβληματικό είδος των δασών μας, το οποίο κατατάσσεται στο παράρτημα IV της Οδηγίας Περί Προστασίας των Βιοτόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (92/43 – Habitats Directive) ως είδος που χρήζει αυστηρής προστασίας.

Δείτε φωτογραφίες: 

ωδσωσ

ζδωδσδ

 ψχζ σ

ψ ωσδωδσ

ωδσωαω

ψ ψσ σ

ωχζωα σ

Home