Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αίαντας & Αναστασία πάνε Γενικό Εισαγγελέα - Έτοιμο το πόρισμα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
30.09.2021 - 06:00

Αίαντας & Αναστασία πάνε Γενικό Εισαγγελέα - Έτοιμο το πόρισμα

Αποφασίζουν για ποινικές ή πειθαρχικές διώξεις / Τι ισχύει τώρα με το αντιοχλαγωγικό όχημα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα  θα βρίσκεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το πόρισμα της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά Αστυνομίας που αφορά τη χρήση αστυνομικής βίας αλλά και το αντιοχλαγωγικό όχημα «ΑΙΑΝΤΑΣ»  σε ογκώδη διαδήλωση που έγινε στις 13 Φεβρουαρίου 2021 στο κέντρο της Λευκωσίας, Η έρευνα άρχισε στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά προέκυψε καθυστέρηση λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μιλώντας στην Offsite o πρόεδρος της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά Αστυνομίας Ανδρέας Πασχαλίδης ανέφερε ότι το πόρισμα είναι έτοιμο να παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα. Ερωτηθείς ο κ. Πασχαλίδης τι προκύπτει μέσα από την έρευνα ο κ. Πασχαλίδης είπε απλά ότι θα γίνουν οι απαραίτητες εισηγήσεις στον Γενικό Εισαγγελέα.

Το ενδεχόμενο ποινικών ή πειθαρχικών ευθυνών θα αποφασιστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα αφού μελετήσει το πόρισμα. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σημειώνεται ότι η καταγγελία στην Αρχή έγινε με αφορμή και το σοβαρό τραυματισμό στο μάτι από ρίψη πιεσμένου νερού από ειδικό αστυνομικό όχημα, της νεαρής  Αναστασία Δημητριάδου, η οποία χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχειρήσεις για αποκατάσταση της βλάβης. Παράλληλα, οι διαδηλωτές - μέλη της Οργάνωσης «ΩΣ ΔΑΜΕ» ισχυρίστηκαν ότι η Αστυνομία επιχείρησε να καταστείλει τη διαδήλωση χωρίς λόγο.  Αντίθετα, οι Αρχές υποστήριξαν ότι οι διαδηλωτές προκάλεσαν οχλαγωγία.

«Φωνές» για τον «ΑΙΑΝΤΑ»

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο μετά τα επεισόδια έγινε ντόρος για τη χρήση του Αίαντα και το κατά πόσον θα έπρεπε να παρεμβαίνει σε καταστολή  επεισοδίων. Ωστόσο, το αντιοχλαγωγικό όχημα δεν αποσύρθηκε αλλά η παρουσία του είναι… διακριτική σε επεισόδια. 

 

Home