Αιμοδοσία στο Προεδρικό στο πλαίσιο ετήσιας αιμοδοσίας νέων

Αιμοδοσία στο Προεδρικό στο πλαίσιο ετήσιας αιμοδοσίας νέων

Κέντρο Αίματος Υπουργείου Υγείας - Αυξημένες ανάγκες σε αίμα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου
O Πρόεδρος του REACTION, Μάριος Σταύρου ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες για την παρουσία τους στο Προεδρικό Μέγαρο

Αιμοδοσία διοργανώθηκε και φέτος στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της ετήσιας αιμοδοσίας νέων υπό την υψηλή προστασία της πρώτης κυρίας Άντρης Αναστασιάδη.

Η αιμοδοσία διοργανώθηκε από τον Οργανισμό REACTION, την Τράπεζα Κύπρου την Κυπριακή Προεδρία σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος και την υποστήριξη της Unicars και της ΛΠ Φραγκεσκίδης, και αποτελεί μέρος της παγκύπριας εκστρατείας αιμοδοσίας που διοργανώνει η Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του REACTION, Μάριος Σταύρου ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες για την παρουσία τους στο Προεδρικό Μέγαρο και υπογράμμισε τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας για την ευημερία και ανάπτυξη της κοινωνίας.

H Κύπρος αν και έχει τεράστιες ανάγκες για αίμα κάθε χρόνο εντούτοις καταφέρνουμε να τις υπερκαλύψουμε ως χώρα και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα. σημείωσε, προσθέτοντας πως η ετήσια αιμοδοσία νέων είναι ένας θεσμός που θεμελιώθηκε τα τελευταία χρόνια και χρόνο με τον χρόνο γίνεται καλύτερος, καταλήγει ο Μάριος Σταύρου. 

Στην αιμοδοσία συμμετείχαν μέλη του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου, βουλευτές, κρατικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι Υπουργείων, μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας,  δεκάδες νέοι άνθρωποι, φοιτητές, μέλη του Οργανισμού REACTION, μέλη οργανωμένων συνόλων νεολαίας, προσωπικό κρατικών, ημικρατικών και ιδιωτικών οργανισμών, η Πολιτική Άμυνα, η Αστυνομία Κύπρου, η Εθνική Φρουρά και άλλα οργανωμένα σύνολα και οργανισμοί.

H Υπεύθυνη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου Έλλη Ιωαννίδου τόνισε ότι σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης του θεσμού της αιμοδοσίας, η Τράπεζα Κύπρου, σε συνεργασία με τον ΜΚΟ REACTION, την Κυπριακή Προεδρία και το Κέντρο Αίματος, διοργανώνει κάθε καλοκαίρι παγκύπρια εκστρατεία αιμοδοσίας, σε κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου σε όλες τις πόλεις.

Η φετινή εκστρατεία ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, και ολοκληρώνεται στις 9 Ιουλίου στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Τράπεζας στη Λεμεσό. Οι εθελοντές αιμοδότες, είτε από το προσωπικό του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου είτε από το ευρύτερο κοινό, ανταποκρίνονται πάντα στο κάλεσμά μας για να προσφέρουν λίγο από τον χρόνο τους και να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο μας και τους συγχαίρουμε  γι’ αυτό, κατέληξε η Έλλη Ιωαννίδου.

Ο Αν. Προϊστάμενος του Κέντρου Αίματος, Σωκράτης Μενελάου στο δικό του χαιρετισμό ευχαρίστησε πρωτίστως τους αιμοδότες για την ανιδιοτελή προσφορά τους, ενώ αναφέρθηκε σε ιστορίες αιμοδοτών και μεταγγιζομένων, που φανερώνουν τη δύναμη της προσφοράς και της αιμοδοσίας.

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.  

Home