Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Ζητά εξηγήσεις από το ΥΠΠ για απαγόρευση δημοψηφίσματος

Της Αγάθης Χατζηκωστή -
07.02.2020

ΑΚΕΛ: Ζητά εξηγήσεις από το ΥΠΠ για απαγόρευση δημοψηφίσματος

Thumbnail
Τι αναφέρει στην Offsite o Αντρέας Καυκαλιάς - "Το Υπουργείο οφείλει να εφαρμόσει τους κανονισμούς"

Διαστάσεις πήρε το θέμα σχετικά με την καταγγελία της ΠΣΕΜ ότι δύο διευθυντές σχολείων απαγόρευσαν σε μαθητές να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για τις εξετάσεις τετραμήνων, καθώς μετά και την ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας του Παιδιού για το θέμα, υπήρξε παρέμβαση και από το ΑΚΕΛ.

Συγκεκριμένα, το κόμμα με χθεσινή(06/02) του ανακοίνωση δημοσιοποίησε το γεγονός ότι θα εγγράψουν το ζήτημα στην Επιτροπή Παιδείας για συζήτηση. Όπως ανέφερε το ΑΚΕΛ θα καταθέσει για εγγραφή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας το πιο κάτω αυτεπάγγελτο θέμα: «Η απόφαση των διευθυντών δυο Λυκείων να απαγορεύσουν στους μαθητές να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα που διοργάνωσε η ΠΣΕΜ στις 29 Ιανουαρίου 2020, η σχετική ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και η ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να προστατεύσει τα δικαιώματα των μαθητών και του συνδικαλιστικού τους οργάνου».

Σε επικοινωνία που είχε η Offsite με το μέλος της Επιτροπής Παιδείας, βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ανδρέα Καυκαλιά, ενημερωθήκαμε ότι το θέμα αναμένεται να εγγραφεί την ερχόμενη Τετάρτη(12/02). Ενώ, όπως δήλωσε από την πρώτη στιγμή το ΑΚΕΛ χαρακτήρισε την κίνηση των διευθυντών ως απαράδεκτη. “Έχουμε καταγγείλει αυτή την συμπεριφορά των διευθύνσεων των σχολείων και την χαρακτηρίσαμε ως απαράδεκτη, αφού απαγόρευσαν ουσιαστικά τη δημοκρατία να λειτουργήσει και δεν επέτρεψαν στους μαθητές να εκφράσουν δημοκρατικά την άποψη τους μέσω του δημοψηφίσματος για αυτό το θέμα”.

Συνεχίζοντας, ο κ. Καυκαλιάς τονίζει ότι μετά και την ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας του Παιδιού επιβεβαιώνονται οι αντιδράσεις τους σχετικά με τον τρόπο που ενήργησαν οι συγκεκριμένοι διευθυντές. “Εμείς θέλουμε να εγγράψουμε το θέμα στην Επιτροπή, να ακούσουμε και τη θέση του Υπουργείου, το οποίο κρύβεται για άλλη μια φορά πίσω από πρόσωπα και καταστάσεις. Θεωρούμε ότι το Υπουργείο οφείλει να εφαρμόσει τους κανονισμούς. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι θεσμοθετημένη η ΠΣΕΜ, κατοχυρωμένος ο μαθητικός συνδικαλισμός και είναι μέσα στα δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά και στο πλαίσιο που ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας των σχολείων και της ΠΣΕΜ. Οπόταν, άποψή μας είναι ότι το Υπουργείο έπρεπε να αντιδράσει σε κατεύθυνση όπου να διασφαλίζει τη δημοκρατία στα σχολεία και να τηρείται ο κανονισμός”

“Το Υπουργείο καλείται να τοποθετηθεί, να εφαρμόσει τον κανονισμό, να προστατεύσει την καλή λειτουργία των σχολείων μας και των θεσμών. Αναμένουμε να δοθούν εξηγήσεις και να ενημερώσει για τις ενέργειες του”. Όπως σημείωσε ο κ. Καυκαλιάς, οι ίδιοι ελπίζουν ότι το θέμα θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα και θα συζητηθεί στις επόμενες συνεδρίες.  

 

Home