Ακόμα περιμένει για τα κλιματιστικά ο Καρούσος

Ακόμα περιμένει για τα κλιματιστικά ο Καρούσος

Περιμένει το «ναι» από το Υπουργείο για εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία - Τι αναφέρει σην Offsite

Ούτε αρνητική ούτε θετική απάντηση είχε μέχρι στιγμής ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος  στην επιστολή που απέστειλε στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την εγκατάσταση  κλιματιστικών στα σχολεία.

Ο κ. Καρούσος την περασμένη βδομάδα απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη με την οποία ζητούσε την άδεια του για να προχωρήσει ο Δήμος σε εγκατάσταση κλιματιστικών στα δημόσια σχολεία του Δήμου Αγίας Νάπας, αναλαμβάνοντας το κόστος, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα ο Δήμαρχος στην εν λόγω επιστολή επικαλείται και σχετική έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ από το National Bureau of Economic Research σε δείγμα 10 εκατομμυρίων μαθητών.

Σύμφωνα με την έρευνα, «η μάθηση σε ζεστές αίθουσες διδασκαλίας μειώνει τη μάθηση και τη δημιουργία δεξιοτήτων και ενδεχομένως να μειώνει τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης μιας χώρας. Ακόμα εξάγεται το συμπέρασμα πως με την εγκατάσταση κλιματιστικών βελτιώνεται η μάθηση, η απόδοση και οι δεξιότητες των μαθητών έχοντας ως αποτέλεσμα στο μέλλον, θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας».

Σε επικοινωνία που είχε η Offsite με τον κ. Καρούσο, ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει οποιαδήποτε απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Επίσης όπως μας είπε το κόστος για την εγκατάσταση των κλιματιστικών θα είναι περίπου στα 1000 ευρώ ανά τάξη.

O  Δήμαρχος ανέφερε η απόφαση είναι ομόφωνη από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας, ενώ τόνισε ότι η εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία είναι επιτακτική ανάγκη.

Home