Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ακούει εισηγήσεις ο Χατζηπαντέλας - Ίσως και επιστροφή μέτρων

Offsite Team -
27.06.2022 - 10:56

Ακούει εισηγήσεις ο Χατζηπαντέλας - Ίσως και επιστροφή μέτρων

Ανησυχία από την αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών

Μετά και την αύξηση των κρουσμάτων και την ανησυχία που επικρατεί  το τελευταίο διάστημα, το Υπουργείο Υγείας ζήτησε εισηγήσεις από τους επιδημιολόγους.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως απαντά το Υπ.Υγείας για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Όπως πληροφορείται το Offsite News, στην βάση των εισηγήσεων που δοθούν μέσα στην εβδομάδα στον Υπουργό Υγείας από τους επιδημιολόγους είναι η πιθανότητα να παρθούν και κάποια νέα μέτρα, όπως η επαναφορά της μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους. 

Επιστρέφει η μάσκα;

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας όσον αφορά την επαναφορά της μάσκας η δρ Ζωή-Δωροθέα Πανά, ανέφερε πως  «σε αυτή τη φάση και μετά την εμπειρία που αποκτήσαμε, ο κάθε πολίτης μπορεί να καταλάβει ποιος χώρος είναι υψηλού κινδύνου και εάν ο ίδιος είναι υψηλού κινδύνου να νοσήσει σοβαρά».

Αναφερόμενη στους χώρους υψηλού κινδύνου, εξήγησε ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα αεροδρόμιαχώροι με αυξημένο συγχρωτισμό. Αλλά εξήγησε πως εναπόκειται στον καθένα ξεχωριστά εάν θέλει να κάνει χρήση της μάσκας ή όχι. 

Συστάσεις από υπουργείο Υγείας

Εξάλλου με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή (24/6) τόνισε πως όλοι οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας (απόσταση, υγιεινή χεριών).

Παράλληλα συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού (γάμοι, βαφτίσεις, συναυλίες, πάρτι κτλ), σε άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, καθώς και σε άτομα που συναναστρέφονται με άτομα υψηλού κινδύνου.

Home