Ακσενέρ: Είναι τουρκική παρουσία στην Κύπρο, όχι κατοχή

Ακσενέρ: Είναι τουρκική παρουσία στην Κύπρο, όχι κατοχή

Σε ομιλία της απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Είναι τουρκική παρουσία στην Κύπρο, όχι κατοχή, ανέφερε η αρχηγός του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ, απαντώντας στον Έλληνας Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος κατά την ομιλία του στην Κύπρο είχε πει ότι «στρατηγικός στόχος της εξωτερικής πολιτικής μας είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής στη νήσο».

Σε ομιλία της, απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Μεράλ Ακσενέρ είπε ότι "η τδβκ είναι ένα ανεξάρτητο κράτος. Έχουμε δει τους στρατηγικούς σας στόχους πολύ πριν. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ποιοι ήταν οι τελευταίοι. Μην μπλέκεστε σε κάτι που ξεπερνάει το μπόι σας. Είναι τουρκική παρουσία στην Κύπρο, όχι τουρκική κατοχή. Έχουμε δει ποιοι είναι οι στρατηγικοί σας στόχοι, οι Μεγάλες Ιδέες σας και τα περί Ένωσης κατά το παρελθόν".

Η Μεράλ Ακσενέρ είπε ακόμη ότι “αυτή η δήλωση του κυρίου, ο οποίος είναι άλλος ένας Έλληνας λαϊκιστής πολιτικός, στην πραγματικότητα δεν αποτελεί έκπληξη. Πολλές φορές έχουν ειπωθεί και αγνοηθεί… Αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που απαντούν οι δικοί μας σεβαστοί αξιωματούχοι”.

Μάλιστα η Μεράλ Ακσενέρ πρόσθεσε ακόμη ότι “ως απάντηση απέναντι σε αυτούς τους στρατηγικούς στόχους, στις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στους Κύπριους αδελφούς μας, το 1974 ‘η Αϊσέ πήγε διακοπές’ και η σημαία υψώθηκε στο νησί. Στις 15 Νοεμβρίου 1983, ο αείμνηστος πρόεδρός μας, Ραούφ Ντενκτάς, ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου τουρκικού κράτους στον κόσμο. Φυσικά, αυτό που συνέβη, συνέβη στους στρατηγικούς σας στόχους και στους χουντικούς και τους πολιτικούς της περιόδου που ήταν οι σημαιοφόροι τους". "Μη ξεχνάτε ότι με τέτοιου είδους στρατηγικούς στόχους δεν κάνουν καριέρα οι Έλληνες πολιτικοί. Η συμβουλή μου προς εσάς είναι να εστιάσετε στα προβλήματα της χώρας σας, μην ασχολείστε πολύ με θέματα μεγαλύτερα από το μπόι σας” κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home