Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Άκυρο το SafePass για 6,772 άτομα - Θα πληρώνουν τα τεστ

Offsite Team -
19.10.2021 - 15:24

Άκυρο το SafePass για 6,772 άτομα - Θα πληρώνουν τα τεστ

Θα χρειάζονται τεστ κάθε 72 ώρες

6,772 άτομα δεν ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα και από χθες το SafePass εμβολιασμού τους δεν ισχύει και οφείλουν να διενεργούν με ιδία έξοδα εξέταση PCR ή rapid test με ισχύ 72 ωρών για σκοπούς SafePass, αναφέρει σε ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Παράλληλα Το Υπουργείο αναφέρει ότι από τα 10,694 άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί με τη 2η δόση του εμβολίου, 523 άτομα απεβίωσαν εξαιτίας διάφορων αιτιών, άλλα 1,942 νόσησαν από COVID-19 και δεν έχει παρέλθει το διάστημα των 6 μηνών που ισχύει το SafePass ανάρρωσης και 1,457 άτομα προχώρησαν μέχρι τις 17 Οκτωβρίου στον εμβολιασμό με τη 2η δόση. 

Τι αλλάζει

Υπενθυμίζουμε πως όσα άτομα δεν επιθυμούν να προχωρήσουν στη λήψη της 2ης δόσης, από τις 18 Οκτωβρίου κι έπειτα, για σκοπούς SafePass, θα πρέπει να κατέχουν αρνητικό αποτέλεσμα από εξέταση PCR ή rapidtest αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών. Τα άτομα που δεν θα ολοκληρώσουν το εμβολιαστικό τους σχήμα μετά την πάροδο των ημερών που απαιτούνται μεταξύ της 1ης και της 2ης δόσης, θα πρέπει να διενεργούν εξέταση PCR ή rapidtest αντιγόνου με ιδία έξοδα σε ιδιωτικά φαρμακεία ή κλινικά εργαστήρια.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι οι προϋποθέσεις έκδοσης SafePass με πιστοποιητικό ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες και με πιστοποιητικό αρνητικού τεστ (PCR ή rapid test αντιγόνου) με ισχύ 72 ωρών, δεν επηρεάζονται και συνεχίζουν να ισχύουν ως έχουν.

Home