Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ακυρώνουν μαζικά επεμβάσεις καταρράκτη - Καθησυχάζουν οι Ειδικοί

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
23.10.2020 - 06:50

Ακυρώνουν μαζικά επεμβάσεις καταρράκτη - Καθησυχάζουν οι Ειδικοί

Thumbnail
Ο καταρράκτης είναι η πιο ασφαλισμένη επέμβαση αναφέρει στην Offsite ο πρόεδρος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας

Μαζικές ακυρώσεις επεμβάσεων καταρράκτη καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες μετά και το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν οκτώ ασθενείς προσβλήθηκαν από πολυανθεκτικό μικρόβιο κατά τη διάρκεια επέμβασης σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Θυμίζουμε ότι ήδη 5 από τους 8 ασθενείς έχασαν την όρασή τους.

Οι αντιδράσεις του κόσμου χαρακτηρίζονται από πλευράς των ειδικών ως ένα βαθμό φυσιολογικές, καθώς ο φόβος έχει κυριεύσει τους πολίτες.

Μιλώντας στην Offsite ο Πρόεδρος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κύπρου, Δρ Ανδρέας Κοντός, απηύθυνε έκκληση προς τους ασθενείς που είναι αναγκαίο να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση να το πράξουν.   

«Ο καταρράκτης είναι η πιο ασφαλισμένη επέμβαση από όλες τις επεμβάσεις που γίνονται στο σώμα», μας ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς ο κ. Κοντός για το ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των επεμβάσεων που ακυρώθηκαν, μας ανέφερε πως δεν είναι αρκετά μεγάλος ωστόσο, ωστόσο δεν παύει να είναι καταγράφονται ακυρώσεις σημαντικών επεμβάσεων.

Πρόσθεσε δε πως σε όλες τις επεμβάσεις υπάρχουν πιθανότητες να υπάρξουν επιπλοκές, ωστόσο τόνισε πως το ποσοστό επιπλοκών στην επέμβαση καταρράκτη είναι πολύ μικρό. 

Ποια η κατάσταση των ασθενών

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η κατάσταση των πέντε ασθενών που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, είναι σοβαρή ενώ η βλάβη στην όρασή του είναι μη αναστρέψιμη.

Στο Μακάρειο Νοσοκομείο εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι υπόλοιπο τρεις ασθενείς που προσβλήθηκαν από πολυανθεκτικό μικρόβιο με την κατάσταση της υγείας τους τις τελευταίες ημέρες να παραμένει σταθερή.

Όπως δήλωσε στην Offsite ο Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Ανδρέας Νεοφύτου κατά πάσα  πιθανότητα δε θα χρειαστεί να γίνει εξόρυξη του οφθαλμού στους τρεις από τους πέντε ασθενείς. 

«Υπάρχουν πιθανότητες να υπάρξει βελτίωση στην όρασή τους».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ώρα που οι ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται, βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα που διέταξε ο υπουργός Υγείας για το περιστατικό. 

Αρμόδια πηγή από το υπουργείο Υγείας μας ανέφερε πως αναμένεται εντός ημερών να ολοκληρωθεί η έρευνα και ανάλογα με το τι θα προκύψει, θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. 

Home