Αλαλούμ με φοιτήτρια Παν.Κύπρου/Θετική, αρνητική & τελικά θετική

Αλαλούμ με φοιτήτρια Παν.Κύπρου/Θετική, αρνητική & τελικά θετική

Θετική τελικά στον ιό η φοιτήτρια του Πανεπιστήμιου Κύπρου - Η εξήγηση Κωστρίκη

Η φοιτήτρια ήταν θετική αρχικά αλλά την έδειξε αρνητική το τεστ Κωστρίκκη - Βγήκε όμως ξανά θετική σε 2ο τεστ από το Ινστιτούτο Γενετικής - Η εξήγηση Κωστρίκκη (Δήλωση στην offsite)

Αλαλούμ με φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μετά από έλεγχο από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, που είναι το Χημείο Αναφοράς, διαπιστώθηκε ότι το δείγμα της φοιτήτριας είναι θετικό.

Σημειώνεται ότι όταν η φοιτήτρια διαγνώστηκε θετική υποβλήθηκε στο Πανεπιστήμιο σε νέο τεστ με τη πατέντα του καθηγητή Μοριακής ιατρικής Λεόντιου Κωστρίκκη με αρνητικό πρόσημο.  Το Υπουργείο Υγείας ωστόσο απέστειλε το δείγμα στο Ινστιτούτο Γενετικής όπου επιβεβαιώθηκε το θετικό κρούσμα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου δήλωσε ότι «για μας η φοιτήτρια είναι θετική μετά και τον δεύτερο έλεγχο».

Η εξήγηση Κωστρίκκη

Η Οffsite επικοινώνησε με τον καθηγητή Μοριακής ιατρικής Λεόντιο Κωστρίκκη, ο οποίος ανέφερε ότι πρέπει να ενημερωθεί για τη μέθοδο του Υπουργείου. Ο Δρ Κωστρίκκης εξήγησε ότι «μια πιθανοτητα είναι ότι η φοιτήτρια όταν έκανε το πρώτο τεστ είχε τη λοίμωξη άρα ήταν θετική. Κάποιες ημέρες όταν κάναμε εμείς το τεστ η λοίμωξη άρχισε να υποχωρεί και βγήκε αρνητική. Το θετικό κρούσμα ίσως εντοπίστηκε αφού έως να αρνητικοποιηθεί πλήρως το κρούσμα οι διαγνώσεις είναι είτε θετικές είτε αρνητικές».

Home