Άλλα λέει η ΠΟΕΔ για την υπόθεση με αφαίρεση Σταυρού

Άλλα λέει η ΠΟΕΔ για την υπόθεση με αφαίρεση Σταυρού

Τι αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ

Πραγματικός σάλος ξέσπασε μετά και την καταγγελία του Πρόεδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου στην σημερινή (11/9) Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Χρίστου, διευθύντρια σχολείου στη Λευκωσία, ζήτησε από μαθήτρια να αφαιρέσει βραχιόλι με τον βαπτιστικό της σταυρό, ωστόσο φαίνεται ότι η ΠΟΕΔ έχει άλλη άποψη για το περιοστικό. 

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, αναφέρει ότι πρόκειται για αβάσιμη καταγγελία. 

Μάλιστα διευκρινίζει ότι το μόνο που έκανε η διεύθυνση του σχολείου ήταν απλά να επισημάνει στους μαθητές ότι καλό θα ήταν να αποφεύγουν να φορούν πράγματα όπως αλυσίδες στον λαιμό, σχοινάκια, βραχιολάκια, σκουλαρίκια για καθαρά λόγους ασφαλείας.

Tέλος, τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν σε βάρος των εκπαιδευτικών θα εξεταστούν αύριο από ΔΣ της ΠΟΕΔ, καταλήγει το μήνυμα του.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο κ. Χαραλάμπους

«Θεωρώ πως είναι πολύ λανθασμένος ο τρόπος που βουλευτής μετέφερε σήμερα στη Βουλή τέτοια αβάσιμη καταγγελία, χωρίς να τη διερευνήσει ή να τη διασταυρώσει. Μια καταγγελία η οποία διαστρεβλώνει εντελώς την πραγματικότητα για το θέμα, το οποίο στην ουσία δεν έγινε ποτέ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΤΙΛΑ. Η διεύθυνση του σχολείου ούτε αφαίρεσε σταυρό (είτε μια είτε δύο φορες) ούτε απείλησε με τιμωρία μικρό παιδί. Το μόνο που έκανε, ως όφειλε, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του ΥΠΠ, ήταν να υπενθυμίζει τις πρώτες μέρες σε όλα τα παιδιά με ευγένεια, ότι καλό θα ήταν να αποφεύγουν να φορούν πράγματα που κρέμονται (αλυσίδες στον λαιμό, σχοινακια, βραχιολάκια, σκουλαρίκια που κρέμονται κλπ), ειδικά τις μέρες που έχουν γυμναστική και παίζουν, ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Σημειώστε ότι στο σχολείο δεν σημειώθηκε κάποιο περιστατικό με κάποιο συγκεκριμένο παιδί ούτε και έγινε κάποια καταγγελία. ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΌΤΗΤΑ.»

1

Home