Αλλαγές στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας- Μείωση θέσεων για Κύπριους;

Αλλαγές στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας- Μείωση θέσεων για Κύπριους;

Στην Επιτροπή Παιδείας το θέμα - Πιθανή πρόταση για αύξηση θέσεων στα Πανεπιστήμια της Κύπρου

Για τις ενδεχόμενες μειώσεις των εισακτέων φοιτητών στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, αλλά και για τις ενέργειες της πολιτείας για τον μη επηρεασμό των θέσεων που δίνονται στην Κύπρο αναμένεται να ενημερωθεί η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής στη σημερινή συνεδρίαση της.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το ζήτημα των αλλαγών στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας αναμένεται να επανέλθει για να συζητηθεί εκ νέου στην Επιτροπή με πρώτιστη ανάγκη την ενημέρωση με μεγαλύτερη ακρίβεια για τι πρόκειται να συμβεί και ποια είναι τα πραγματικά δεδομένα που επήλθαν ή επέρχονται σε ότι αφορά τα ελληνικά πανεπιστήμια και πως επηρεάζονται οι Κύπριοι. 

Όπως δηλώνουν μέλη της Επιτροπής στην Offsite, θα ζητήσουν την πλήρη ενημέρωση για το θέμα και αφού ενημερωθούν θα ζητήσουν ρυθμίσεις ούτως ώστε να μην υπάρξουν απώλειες θέσεων για τους Κύπριους φοιτητές. Θα επιδιωχθεί το μέγιστο δυνατό για τις θέσεις στην Ελλάδα, καθώς κάτι τέτοιο ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της πανδημίας, αλλά και τις πιέσεις που θα δεχθούν τα νοικοκυριά το επόμενο διάστημα θα είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη, όπως αναφέρουν. 

Την ίδια στιγμή, ενδεχόμενη απάντηση στην πιθανή μείωση των θέσεων μπορεί να δοθεί και με πρόταση για αυξήσεις των θέσεων στα δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου, όπως αναφέρουν πηγές από την Επιτροπή Παιδείας. 

Σημειώνεται ότι για το θέμα θα κληθούν στην συνεδρία της Επιτροπής εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, η Πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), εκπρόσωποι της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, της ΠΟΦΕΝ, της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ) και της Κυπριακής Παιδοβουλής

 

Home