Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αλλάζει άρδην η ηγεσία της Πυροσβεστικής-επιτείνεται η λειψανδρία

Του Στέλιου Ξιουρή -
16.04.2020 - 06:00

Αλλάζει άρδην η ηγεσία της Πυροσβεστικής-επιτείνεται η λειψανδρία

Thumbnail
Αφυπηρέτησαν πρόωρα οι 2 Βοηθοί Αρχηγοί και από χρόνου και ο Διευθυντής…

Αποψιλώνεται η ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το επόμενο χρονικό διάστημα θα βρίσκονται στα ανώτερα αξιώματα νέα στελέχη, που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της συνέχισης της πετυχημένης πορείας των προκατόχων τους. 

Μάλιστα, σε μια περίοδο που λόγω και του σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης που υιοθετήθηκε για όλο τον δημόσιο τομέα, έφυγαν από το Πυροσβεστικό σώμα περισσότερα από 20 άτομα, κάτι που επιτείνει το πρόβλημα της λειψανδρίας στην Υπηρεσία. 

Όσον αφορά την ηγεσία, αποχαιρέτισαν ήδη το σώμα , οι δυο εκ των τριών Βοηθών Αρχηγών, οι Λεωνίδου και Νικολή, ενώ και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής ΠΟΛΥΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ αφυπηρετεί τον επόμενο χρόνο. 

Ως εκ τούτου την ηγεσία του σώματος θα κληθεί να αναλάβει η επόμενη γενιά, που φαίνεται ωστόσο να είναι έτοιμη επιχειρησιακά, αφού τα προηγούμενα χρόνια είχε τριβή με σοβαρά περιστατικά και απέκτησε τις σχετικές εμπειρίες. Οι προαγωγές και τοποθετήσεις θα γίνουν με προσοχή, αφού η ηγεσία της Πυροσβεστικής που θα αναλάβει θα έχει να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού, ένεκα αφυπηρετήσεων και παραιτήσεων και μέχρι ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για πρόσληψη νέων Πυροσβεστών, που φαίνεται να παραπέμπονται σε βάθος χρόνου… 

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο οι Πυροσβέστες κατανεμήθηκαν σε 4 ομάδες, τις επονομαζόμενες βάρδιες στην αργκό των σωμάτων ασφαλείας , για προληπτικούς λόγους ,ελέω ιού και έτσι εργάζονται για συνεχόμενες 24 ώρες, με αποτέλεσμα να υπάρχει περαιτέρω καταπόνηση, των αντρών και γυναικών μελών του ευαίσθητου αυτού σώματος. Και κυρίως προσμετρείται ότι οσονούπω μπαίνουμε σε περίοδο καλοκαιριού, που η Πυροσβεστική έχει αυξημένες δουλειές…ελέω πυρκαγιών. 

Πάντως, τα όποια σχέδια περί της αυτονόμησης της Πυροσβεστικής και των σχετικών νομοσχεδίων που κατατέθηκαν και στην Βουλή των Αντιπρόσωπων , φαίνεται να παίρνουν αναβολής μέχρι νεωτέρας ή όπως λένε και αρκετοί στο σώμα παραπέμπονται στις Ελληνικές καλένδες. 

 

Home