Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αλλάζει το κέρφιου & safepass για εστίαση; Περιμένουν σήμερα νέα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
14.05.2021 - 06:00

Αλλάζει το κέρφιου & safepass για εστίαση; Περιμένουν σήμερα νέα

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό - Περιμένουν τα... καλά νέα τα κέντρα αναψυχής - Τι ζήτησαν

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Από τα «χείλη» του Υπουργού Υγείας κρέμονται οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής αναμένοντας τα νεότερα αναφορικά με την επέκταση του νυχτερινού «κέρφιου» και της επέκτασης της ισχύος των διαγνωστικών τεστ που απαιτούνται για να προσέρχονται οι πολίτες στα κέντρα αναψυχής.

Η Offsite συνομίλησε με τον γενικό γραμματέα του ΠΑΣΥΚΑ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής) Φάνο Λεβέντη, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμα και σήμερα να προκύψουν κάποιες ανακοινώσεις τόσο για την επέκταση ωραρίου, όσο και των τεστ.

Συνεδριάζει το Υπουργικό

Σήμερα Παρασκευή θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με το ενδεχόμενο να συζητηθεί και η επέκταση του νυχτερινού κέρφιου κατά μια ώρα να μην αποκλείεται. 

Ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «ζητήσαμε επέκταση ωραρίου, αφού κατ’ ουσίαν οι θαμώνες για να προλάβουν να βρίσκονται στο σπίτι τους πριν από τις 23:00 πρέπει να φύγουν από το καφεστιατόριο στις 22:45».  Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΥΚΑ είπε ότι «η επέκταση του νυχτερινού κέρφιου και του ωραρίου μέχρι τις 00:00 τα μεσάνυχτα είναι υποβοηθητικός παράγοντας. Από την άλλη, τα μουσικοχορευτικά κέντρα θα εξακολουθήσουν να παραμένουν κλειστά». Ο κ. Λεβέντης είπε ότι είναι εκτός συζητησης η επέκταση από την Κυβέρνηση  του «κέρφιου» μετά τα μεσάνυχτα για να ανοίξουν τα μουσικοχορευτικά κέντρα, αφού υπό προϋποθέσεις θα ήταν βιώσιμα εάν έκλειναν στις 02:00 το πρωί.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Λεβέντης κατέθεσε τα έντονα παράπονα του ιδίου, αλλά και των άλλων μελών του Κλάδου για το θέμα των διαγνωστικών τεστ. Όπως είπε, τα όσα ισχύουν με το safepass και τους διαγνωστικούς ελέγχους rapid test ανά 72 ώρες για τις επισκέψεις στα κέντρα αναψυχής πρέπει να αλλάξει. Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Είναι πολύ κουραστικό και αποτρεπτικό να αναγκάζεται ο καθένας να υποβάλλεται σε rapid test ανά 72 ώρες για να πιει ένα καφέ ή να πάει για φαγητό. Το μέτρο αυτό πρέπει να καταργηθεί  άμεσα και να επεκταθεί ο χρονικός ορίζοντας των τεστ στη μια εβδομάδα».

Όπως είπε,«τα ισχύοντα δεδομένα προκαλούν κούραση και την έντονη αντίδραση του κόσμου. Παράλληλα, λειτουργούν αποτρεπτικά για τους ίδιους τους επιχειρηματίες».

«Ισχυρό το πρωτόκολλό μας»

O κ. Λεβέντης είπε ότι «θεωρούμε ότι πρέπει να καταργηθεί η ισχύουσα πρόνοια με τα τεστ, αφού στα κέντρα αναψυχής λειτουργούν αυτή τη στιγμή οι εξωτερικοί χώροι, ενώ διαθέτουμε ένα πανίσχυρο πρωτόκολλο λειτουργίας με όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα κατά της πανδημίας».  

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΥΚΑ βρίσκεται σε επικοινωνία με τα κόμματα και αναμένει τις τελικές αποφάσεις από κυβερνητικής πλευράς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πάντως όπως ανέφερε το μεσημέρι της Τρίτης ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της Digital TV εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν σε κάποιους χώρους και σε εξωτερικούς χώρους της εστίασης ίσως απαιτείται rapid test σε εβδομαδιαία βάση.  

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή στην Κύπρο είναι εγγεγραμμένα 3600 κέντρα αναψυχής εκ των οποίων πέραν των 100 δεν λειτουργούν αφού εντάσσονται στα μουσικοχορευτικά κέντρα.

Home