Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αλλάζει ο τρόπος εξέτασης για άδειες οδήγησης - Τα 3 νέα σημεία

Του Χαράλαμπου Ζάκου -
07.03.2020 - 09:44

Αλλάζει ο τρόπος εξέτασης για άδειες οδήγησης - Τα 3 νέα σημεία

Thumbnail
Τι αναφέρει ο Υπουργός Μεταφορών στην Offsite – Τι θέλει να αλλάξει στις εξετάσεις των υποψηφίων για άδειες οδήγησης

Ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, μιλώντας στην Offsite ανέφερε πως θα υπάρξουν αλλαγές τόσο στην Υπηρεσία, όσο και στον τρόπο εξέτασης υποψηφίων για έκδοση αδειών οδήγησης. Αλλαγές οι οποίες ήδη ξεκίνησαν και θα υλοποιηθούν εντός των επόμενων μηνών.

Σχετικά με τις εξετάσεις για άδειες οδήγησης:

  1. Οι θεωρητικές εξετάσεις για άδειες οδήγησης θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή (θα γίνεται επί τόπου η εξέταση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή)
  2. Θα ζητούνται υπογραφές και από άλλα άτομα της υπηρεσίας για την φυσική παρουσία του υποψηφίου στα κέντρα και όχι μόνο του εξεταστή
  3. Θα τοποθετηθούν GPS στα οχήματα που πραγματοποιείται η πρακτική εξέταση για άδειες οδηγού, ώστε να υπάρχει έλεγχος αν ακολουθούνται τα καθορισμένα δρομολόγια και οι σωστές πρακτικές σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν.

Τα πιο πάνω θα εφαρμοστούν από το Υπουργείο Μεταφορών – οι αλλαγές έχουν ήδη ξεκινήσει - μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ σχετικά με την τοποθέτηση GPS όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθούν προσφορές και αναμένεται εντός των επόμενων δύο μηνών να τοποθετηθούν οι εν λόγω συσκευές εντοπισμού στα οχήματα.

Αλλαγές και στις σχολές οδηγών

Όπως μας ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών αλλαγές θα προκύψουν και σχετικά με τις σχολές οδηγών – με σχετικό νόμο ο οποίος ετοιμάζεται από το Υπουργείο και θα κατατεθεί στη Βουλή – (και θα αφορά ενδεχομένως την ηλικία των εκπαιδευτών, αλλά και τον τρόπο μαθημάτων για άδειες οδήγησης κ.α.), καθώς ο νόμος που βρίσκεται σε ισχύ σήμερα είναι της δεκαετίας του ’60 και χρειάζεται επικαιροποίηση.

«Rotation» στο προσωπικό

Οι αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο, σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, είναι η εφαρμογή του συστήματος «rotation», δηλαδή ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνεται εναλλαγή επαρχιακών και εξεταστών, ενώ παράλληλα υπάρχουν σκέψεις για απροειδοποίητη μετακίνηση λειτουργών σε άλλα κέντρα άλλων πόλεων για μικρό χρονικό διάστημα. Σκοπός των πιο πάνω, σύμφωνα με τον Υπουργό, είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και η βελτίωση της Υπηρεσίας.

Οι πιο πάνω αλλαγές έρχονται μετά από τις επί τόπου επισκέψεις του Υπουργού που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα στις εν λόγω υπηρεσίες.

Να σημειώσουμε πως οι μεταθέσεις έχουν ήδη σταλεί στους επηρεαζόμενους και θα εφαρμοστούν σε λίγες ημέρες.

Home