Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αλλάζει το σχέδιο για αγορά ποδηλάτου

Offsite Team -
18.05.2022 - 13:17

Αλλάζει το σχέδιο για αγορά ποδηλάτου

Σε ευάλωτες ομάδες η επιδότηση

Τροποποιήσεις στο Σχέδιο Κινήτρων για αγορά ποδηλάτου, ώστε αυτό να έχει κοινωνική στόχευση εξήγγειλε σήμερα, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καρούσος είπε πως «σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε μια αξιολόγηση του Σχεδίου Κινήτρων για αγορά ποδηλάτου που είχαμε υλοποιήσει για πρώτη φορά το 2021 με αρκετή επιτυχία».

«Ήταν ένα σχέδιο το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού μέσα σε μερικές ώρες είχαν ληφθεί 8000 αιτήσεις περίπου», πρόσθεσε.

Ανέφερε πως μετά την αξιολόγηση που έχει γίνει «με έναν προϋπολογισμό 200 χιλιάδων ευρώ, θα ετοιμαστεί έναν σχέδιο με κάποιες τροποποιήσεις, ούτως ώστε το νέο σχέδιο να έχει μία κοινωνική στόχευση, να στοχεύσει τις ευάλωτες ομάδες  και αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη να αγοράσουν ένα ποδήλατο και να το χρησιμοποιούν».

«Για αυτό μέσα στον επόμενο μήνα θα ετοιμαστούν οι απαραίτητες αλλαγές και τροποποιήσεις στο σχέδιο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας με στόχο να εγκριθεί το σχέδιο και πριν το τέλος Ιουνίου να ανακοινωθεί», είπε ο Υπουργός Μεταφορών.

Ο κ. Καρούσος είπε πως η Κύπρος για πρώτη φορά έχει ένα σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2021, περιλαμβάνει 17 δράσεις εκ των οποίων οι 14 έχουν δρομολογηθεί με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην ετοιμασία αυτών των σχεδίων και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους για στήριξη της ποδηλασίας και των υποδομών που είναι στους προϋπολογισμούς με αρκετά εκατομμύρια για πάρα πολλά έργα σε σχέση με τους ποδηλατοδρόμους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακούει εισηγήσεις ο Χατζηπαντέλας - Ίσως και επιστροφή μέτρων

Offsite Team -
27.06.2022 - 10:56

Ακούει εισηγήσεις ο Χατζηπαντέλας - Ίσως και επιστροφή μέτρων

Ανησυχία από την αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών

Μετά και την αύξηση των κρουσμάτων και την ανησυχία που επικρατεί  το τελευταίο διάστημα, το Υπουργείο Υγείας ζήτησε εισηγήσεις από τους επιδημιολόγους.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως απαντά το Υπ.Υγείας για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Όπως πληροφορείται το Offsite News, στην βάση των εισηγήσεων που δοθούν μέσα στην εβδομάδα στον Υπουργό Υγείας από τους επιδημιολόγους είναι η πιθανότητα να παρθούν και κάποια νέα μέτρα, όπως η επαναφορά της μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους. 

Επιστρέφει η μάσκα;

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας όσον αφορά την επαναφορά της μάσκας η δρ Ζωή-Δωροθέα Πανά, ανέφερε πως  «σε αυτή τη φάση και μετά την εμπειρία που αποκτήσαμε, ο κάθε πολίτης μπορεί να καταλάβει ποιος χώρος είναι υψηλού κινδύνου και εάν ο ίδιος είναι υψηλού κινδύνου να νοσήσει σοβαρά».

Αναφερόμενη στους χώρους υψηλού κινδύνου, εξήγησε ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα αεροδρόμιαχώροι με αυξημένο συγχρωτισμό. Αλλά εξήγησε πως εναπόκειται στον καθένα ξεχωριστά εάν θέλει να κάνει χρήση της μάσκας ή όχι. 

Συστάσεις από υπουργείο Υγείας

Εξάλλου με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή (24/6) τόνισε πως όλοι οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας (απόσταση, υγιεινή χεριών).

Παράλληλα συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού (γάμοι, βαφτίσεις, συναυλίες, πάρτι κτλ), σε άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, καθώς και σε άτομα που συναναστρέφονται με άτομα υψηλού κινδύνου.

Home