Αλλάζει τελικά η ώρα για το πρώτο κουδούνι; Αλαλούμ & αντιδράσεις

Αλλάζει τελικά η ώρα για το πρώτο κουδούνι; Αλαλούμ & αντιδράσεις

Άγνωστο το τι θα γίνει από την ερχόμενη Δευτέρα / Αντίθετοι με την απόφαση του υπουργείου, εκπαιδευτικοί και γονείς

Την αντίθεσή τους με την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να διαφοροποιήσει το ωράριο λειτουργίας των σχολείων μέσης εκπαίδευσης εκφράζουν εκπαιδευτικοί και γονείς. 

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η τμηματική μεταφορά των μαθητών, για καλύτερη υγειονομική προστασία τους, από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξουν αλλαγές στα Λύκεια της Λάρνακας και της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Το πρώτο κουδούνι αναμένεται να χτυπά στις 08:45 αντί στις 07:30, και το τελευταίο στις 14:50.

Σε δηλώσεις του στην Offsite ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου, ανέφερε πως έχει ήδη σταλεί στον Πρόδρομο Προδρόμου επιστολή στην οποία εκφράζεται η διαφωνία των εκπαιδευτικών.

«Η λύση δεν είναι να αλλάξει τα ωράρια, αλλά να επιστρατεύσουν κι άλλα λεωφορεία», τόνισε. Πάντως στην ΟΕΛΜΕΚ θεωρούν ότι μετά και την επιστολή τους ο υπουργός Παιδείας θα κάνει δεύτερες σκέψεις, ενώ αναμένουν απάντηση στο αίτημά τους για συνάντηση.

Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνάντηση, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεδριάσει εκτάκτως το κεντρικό συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, ούτως ώστε να παρθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Αντίθετοι και οι γονείς

Τις έντονες ανησυχίες τους για τα προβλήματα που θα προκύψουν από την διαφοροποίηση του ωραρίου λειτουργίας στα σχολεία εξέφρασαν και οι Γονείς Μέσης εκπαίδευσης. 

Μάλιστα απέστειλαν επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας παραθέτοντας μια σειρά από ανησυχίες, προβληματισμούς, ενώ ζήτησαν όπως εξευρεθούν λύσεις χωρίς να αλλάξει το ωράριο των σχολείων.

Στον υπουργό η τελική απόφαση

Μετά το τέλος της υπηρεσιακής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, δόθηκαν οδηγίες σε λειτουργούς του υπουργείου παιδείας, όπως προχωρήσουν στην καταγραφή της έκτασης του προβλήματος.

Σε επικοινωνία μας με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανό Λούη, μας ανέφερε πως εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρόταση σε σχέση με τις διαδικασίες υλοποίησης της απόφασης για αλλαγή των ωραρίων στα σχολεία. 

«Έχουμε συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα, τα επεξεργαζόμαστε σε σχέση με το ποιοι επηρεάζονται και πώς επηρεάζονται. Εντός της ημέρας θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων και το αργότερο μέχρι αύριο θα δοθεί στον υπουργό», σημείωσε.

Ερωτηθείς ο κ. Λούης για το εάν τελικά θα υπάρξει υλοποίηση και πότε θα εφαρμοστεί η αλλαγή στα ωράρια, ανέφερε πως η απόφαση είναι πολιτική και θα την γνωστοποιήσει ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας

Home