Αλλάζουν Θεσμούς του 1956 στη Δικαιοσύνη

Αλλάζουν Θεσμούς του 1956 στη Δικαιοσύνη

Στήριγμα ειδικοί από το εξωτερικό

Οι κανόνες πολιτικής δικονομίας στην Κύπρο είναι τουλάχιστον απαρχαιωμένοι. Με τη δικαστική μεταρρύθμιση που βρίσκεται στα σκαριά, ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς είναι η αλλαγή των κανόνων. Στόχος είναι σύγχρονοι Θεσμοί Πολιτικής Δικονομίας να αντικαταστήσουν σύντομα τους υφιστάμενους.  

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης συμμετείχε το πρωί της Τετάρτης στην εναρκτήρια συνάντηση με τους εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης αναφορικά με το έργο του εκσυγχρονισμού των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας.

Μεγάλο στοίχημα

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης ανέφερε ότι αποτελεί στοίχημα η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης καθώς πρόκειται για μια πολυεπίπεδη διαδικασία που καλύπτει πάρα πολλές παραμέτρους.Ο εκσυγχρονισμός των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας είναι μια από τις παραμέτρους αυτές.

«Όταν μιλάμε για εκσυγχρονισμό των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας, εννοούμε την πλήρη αντικατάστασή τους με καινούριους, σύγχρονους Θεσμούς, που είναι το αποτέλεσμα μελέτης από ειδικούς, κάτω από τον συντονισμό του Διευθυντή Μεταρρύθμισης των Δικαστηρίων κ. Γιώργου Ερωτοκρίτου.

. Ειδικοί

Στην Κύπρο έφθασαν ειδικοί από το εξωτερικό με στόχο να βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας.  Η επιιτάχυνση της δικαστικής διαδικασίας περνά μέσα από τον εκσυγχρονισμό των Θεσμών. Σε αυτό το στάδιο μεταφράζονται τα κείμενα από τα αγγλικά στα ελληνικά. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τα δικαστήρια, γιατί οι Θεσμοί Πολιτικής Δικονομίας που έχουμε σήμερα είναι από το 1956 και είναι εντελώς πεπαλαιωμένοι.

 

 

 

 

Home