Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Άμεση αντίδραση για το περιστατικό βίας σε Γραφείο Ευημερίας

Του Δημήτρη Χατζηιωσήφ
- 08.03.2019

Άμεση αντίδραση για το περιστατικό βίας σε Γραφείο Ευημερίας

Thumbnail
Ο άνδρας έχει απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του στο Γραφείο Ευημερίας

Εσωτερική έρευνα διέταξε από την πρώτη στιγμή δημοσιοποίησης του περιστατικού βίας σε γραφείο των υπηρεσιών ευημερίας που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Offsite, η Α' Λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, Μαρία Κυρατζή.

Σε δηλώσεις της στην Offsite η κα. Κυρατζή, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είναι προσωπικό των ΥΚΕ αλλά προσωπικό ιδιώτη από όπου γίνεται αγορά υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με την κ. Κυρατζή, ο άνδρας έχει ήδη απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του στο Γραφείο Ευημερίας και πως γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η κα. Κυρατζή, τόνισε πως η θέση των ΥΚΕ είναι μηδενική ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές βίας κατά οποιουδήποτε πολίτη ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Να υπενθυμίσουμε πως το περιστατικό αφορούσε άσκηση βίας σε γυναίκα από την Σομαλία από τον συγκεκριμένα άνδρα.

«Όχι στην επιλεκτική ανοχή της βίας»

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , Στέλλα Κυριακίδου, σχολιάζοντας το περιστατικό στην Offsite, τόνισε ότι οποιαδήποτε άσκηση βίας κατά οποιουδήποτε ατόμου, άνδρα ή γυναίκας, είναι καταδικαστέα.

Πρόσθεσε επίσης πως η άσκηση βίας σε οποιοδήποτε χώρο δεν είναι μπορεί να γίνεται ανεχτή και πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή.

Η κα. Κυριακίδου τόνισε πως όταν μιλάμε για μηδενική ανοχή στη βία δεν πρέπει να είναι επιλεκτική.

«Απαράδεκτο και καταδικαστέο»

Από την πλευρά της η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά δήλωσε στην Offsite πως η θεσμική σφαλιάρα την 8η του Μάρτη προσφέρεται για να προσγειώσει όσους και όσες αγωνιζόμαστε για τα δίκαια της γυναίκας ώστε να αντιληφθούμε πόσο μακριά είμαστε από τον στόχο μας. 

Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτο και καταδικαστέο το περιστατικό βίας ενάντια σε γυναίκα εντός του Γραφείου Ευημερίας, το οποίο όπως πρόσθεσε εμπεριέχει όλες τις αδυναμίες του συστήματος και για τις οποίες προωθούμε και ζητούμε αλλαγές όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η κα. Κουκουμά ξεκαθαρίσε επίσης το εξής: "εάν η βία ενάντια στις γυναίκες ήταν ακόμα μια διακλάδωση του ευρύτερου ζητήματος της βίας τότε δεν θα χρειάζονταν στρατηγικές, κονδύλια, εκστρατείες και διεθνείς συμβάσεις. Επειδή το ζήτημα της βίας ενάντια στις γυναίκες είναι ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο κεφάλαιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε συγκεκριμένα και όχι μέσα στην γενικότητα της βίας."

Πρόσθεσε επίσης πως "κατόπιν εορτής πολλά θα γίνουν και θα γραφτούν αλλά το κυριότερο είναι να μας αναφέρει το Γραφείο Ευημερίας τι μέτρα πάρθηκαν για να προλάβουμε τέτοια περιστατικά."

"Για παράδειγμα ποια ήταν η εκπαίδευση και η κατάρτιση τόσο του συγκεκριμένου ατόμου όσο και των υπόλοιπων λειτουργών των ΥΚΕ; Είχε απαιτήσει το Υπουργείο Εργασίας ώστε άτομα σε τέτοιες θέσεις να τύχουν συγκεκριμένης αξιολόγησης, εκπαίδευσης, επιμόρφωσης;", σημείωσε.

Καταληκτικά η κα. Κουκουμά διερωτάται ποια ήταν η αντίδραση των λειτουργών, όχι μετά το περιστατικό, όχι σήμερα μετά την κυκλοφορία του περιστατικού αλλά σε πραγματικό χρόνο, όταν ασκήθηκε βία εντός των Γραφείων Κοινωνικής Ευημερίας.  

Home