Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναβάθμιση σχέσεων Κύπρου–Σ. Αραβίας σε συνάντηση ΠτΒ - Πρέσβη

Offsite Team -
10.12.2020 - 14:06

Αναβάθμιση σχέσεων Κύπρου–Σ. Αραβίας σε συνάντηση ΠτΒ - Πρέσβη

Thumbnail
Ο Σαουδάραβας Πρέσβης συνεχάρη το Δρα Αδάμου για την εκλογή του στην Προεδρία της Βουλής.

Η  σημαντική αναβάθμιση  των διμερών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Σαουδικής Αραβίας, κατά τα τελευταία χρόνια υπογραμμίστηκε κατά την συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αδάμος Αδάμου, με τον Πρέσβη του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο Khaled Al Sharif.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ευχαριστίες για τη στάση αρχών που τηρεί η Σαουδική Αραβία όσον αφορά στο Κυπριακό. Ο Δρ Αδάμου στηλίτευσε τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου που περιλαμβάνουν άνοιγμα τμήματος της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου. Οι διχοτομικές θέσεις που προβάλλει η τουρκική πλευρά, οι οποίες αντίκεινται στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και στο συμφωνηθέν πλαίσιο λύσης στο Κυπριακό, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, υπονομεύουν τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

 

Ο Σαουδάραβας Πρέσβης συνεχάρη το Δρα Αδάμου για την εκλογή του στην Προεδρία της Βουλής. Ο κ. Sharif σημείωσε ότι Σαουδική Αραβία και Κύπρος μοιράζονται τις ίδιες αρχές και έχουν ως κοινό στόχο την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας των πολιτών.

Υπογραμμίστηκε, εκατέρωθεν, η σημαντική αναβάθμιση  των διμερών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Σαουδικής Αραβίας, κατά τα τελευταία χρόνια, σε πολλούς τομείς και επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού και σημειώθηκε η ουσιαστική συμβολή της Βουλής των Αντιπροσώπων προς αυτή την κατεύθυνση.  Συζητήθηκαν δε τρόποι για περαιτέρω ενίσχυση των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Συζητήθηκε, τέλος, η πορεία της πανδημίας του Covid-19 σε Κύπρο και Σαουδική Αραβία  και οι συνακόλουθες συνέπειές της στις δύο χώρες και ευρύτερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home