Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναβαθμίζεται τεχνολογικά η ΚΥΠ - Δεν αρκεί ο προϋπολογισμός

του Έκτορα Γεωργίου -
01.11.2019 - 06:30

Αναβαθμίζεται τεχνολογικά η ΚΥΠ - Δεν αρκεί ο προϋπολογισμός

Thumbnail
Επιπλέον κονδύλι ζητά η Αστυνομία και η Εθνική Φρουρά

Με αγορά/αναβάθμιση εξειδικευμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού προχωρά η Υπηρεσία Πληροφοριών συνολική αξίας €4.000.000.

Σχετικό αίτημα για συμπληρωματικό προϋπολογισμό για κάλυψη των αναγκών της θα υποβάλει η ΚΥΠ προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών για εξασφάλιση επιπλέον κονδυλίου.

Σημειώνεται, στον Προϋπολογισμό του 2019 στο κεφάλαιο «Άλλες Ειδικές Υπηρεσίες», περιλαμβάνονται πιστώσεις ύψους €6.500.000 για να καλύψουν τις δαπάνες των Ειδικών Ανεξάρτητων Υπηρεσιών όπου ανήκει και η ΚΥΠ.

Επιπλέον 1,5 εκατομμύρια ζητά και η Εθνική Φρουρά

Κονδύλι ύψους €1,5 εκατομμυρίου ζητά το Υπουργείο Άμυνας με συμπληρωματικό προϋπολογισμό με σκοπό να καλύψει δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας της Εθνικής Φρουράς.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή για ψήφιση συμπληρωματικό προϋπολογισμό, με σκοπό την κάλυψη αναγκών της Εθνικής Φρουράς για προμήθεια έτοιμων μερίδων φαγητού για σίτιση των εθνοφρουρών.

Επιπλέον εκατομμύρια και για την Αστυνομία

€2.550.000 εκατομμύρια ζήτα η Αστυνομία για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες.

Αναλυτικά η ανάγκη προέκυψε, λόγω της αυξημένης δαπάνης από την αύξηση του αριθμού των μελών της Αστυνομίας που εργάζονται με το σύστημα βάρδιας για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών της Αστυνομίας, κυρίως για θέματα τρομοκρατίας και πάταξης οργανωμένου εγκλήματος.

Καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες εξοικονομήσεις από άλλα κονδύλια, το Υπουργείο Οικονομικών ζητά ψήφιση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το συγκεκριμένο ποσό από την Βουλή.

Έκτορας Γεωργίου

Home