Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναβιώνει η ιστορία των κυπριακών Μεταλλείων

Offsite Team -
14.01.2022

Αναβιώνει η ιστορία των κυπριακών Μεταλλείων

Συνεχίζονται οι διαδικτυακές διαλέξεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου

Συνεχίζεται η διαδικτυακή σειρά διαλέξεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου με το επεισόδιο-διάλεξη της Δρος Ελένης Λεοντίδου με τίτλο «Η ιστορία της ασφάλειας και υγείας στην Κύπρο: εκβιομηχάνιση υπό την σκιά της αποικιοκρατίας», το οποίο παρουσιάζεται από την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, η θεματική της διάλεξης κινείται στην ιστορία των κυπριακών μεταλλείων η οποία είναι ένα τραγικό κεφάλαιο στην ιστορία της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας στο νησί.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ενας σημαντικός αριθμός Κυπρίων εργατών σε μεταλλεία και λατομεία προσβλήθηκε από σοβαρές αναπνευστικές ασθένειες, οι οποίες δεν ήταν ευρέως γνωστές στην Κύπρο παρά μόνο πολύ αργότερα στα τέλη του 19ου αιώνα η Κύπρος ήταν φτωχή σε πόρους από αιώνες σκληρής φορολογίας υπό την οθωμανική κυριαρχία.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Δρ Ελένη Λεοντίδου είναι ιστορικός και ερευνήτρια. Αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ. Το 2017 τιμήθηκε με διδακτορικό στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Έχει δημοσιεύσει δύο άρθρα σε θέματα Μεσαιωνικής Ιστορίας.

H σειρά διαλέξεων «Μίλα μου Ιστορικά» αποτελεί μία επιστημονικά τεκμηριωμένη και ταυτόχρονα φιλική στον ακροατή σειρά, από έγκριτους επιστήμονες που εστιάζουν σε διάφορα κυπρολογικά θέματα, τα οποία σχετίζονται με τα Μουσεία, Συλλογές, Εκθέσεις, Δράσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος, αλλά και ευρύτερα με όλες τις περιόδους της κυπριακής ιστορίας, αρχαιολογίας, ιστορίας της τέχνης και λογοτεχνίας.

 

Home