Αναβολή της δίκης της 19χρονης για τον υποτιθέμενο βιασμό

Αναβολή της δίκης της 19χρονης για τον υποτιθέμενο βιασμό

Νεότερες εξελίξεις

Ενώπιον δικαστηρίου οδηγήθηκε σήμερα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η 19χρονη Βρετανίδα για την υπόθεση του υποτιθέμενου βιασμού στη Αγία Νάπα από 12 Ισραηλινούς.

Ύστερα από αίτημα του δικηγόρου της κατηγορουμένης Ανδρέα Πιττάτζη για αναβολή της δίκης, το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα και αυτή ορίστηκε για τις 7 Αυγούστου.

Ο κ. Πιττάτζης ανέφερε πως δεν έχει ενώπιον του όλο το μαρτυρικό υλικό και πως ζήτησε από τις ανακριτικές αρχές όπως του παραδοθεί το οπτικοακουστικό υλικό αλλά και οι καταθέσεις και των 12 Ισραηλινών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Πιττάτζης είπε «Σήμερα η υπόθεση ήταν ορισμένη για να απαντήσει η κατηγορούμενη στο κατηγορητήριο το οποίο της έχει επιδοθεί. Ζητήθηκε όμως, πρόσθεσε, αναβολή μιας εβδομάδας ούτως ώστε να συλλέξουν όλο το μαρτυρικό υλικό το οποίο συνέλλεξε η αστυνομία κατά το στάδιο διερεύνησης της υπόθεσης.»

Αφού μας κοινοποιηθεί όλο το μαρτυρικό υλικό, συνέχισε, από πλευράς της υπεράσπισης θα ενημερώσουμε την κατηγορούμενη για τα δεδομένα που υπάρχουν ενώπιον μας, για να αποφασίσει ποια θα είναι η απάντησή της στην κατηγορία στις 7/8

Η κατηγορούμενη τελεί υπό κράτηση καθώς όπως αποφάσισε το δικαστήριο, υπάρχει κίνδυνος διαφυγής της στο εξωτερικό.

Λόγω της έκτασης που έχει λάβει η υπόθεση, ανέφερε η δικαστής Τώνια Νικολάου, το δικαστήριο εγκρίνει το αίτημα της κατηγορούσας αρχής για κράτηση της κατηγορουμένης, καθώς όπως είπε η κ. Νικολάου, υπάρχει κίνδυνος αυτή να διαφύγει στο εξωτερικό.

Αναφερόμενη στο αδίκημα η κ. Νικολάου είπε πως το αδίκημα της δημόσιας βλάβης εντάσσεται στα ποινικά αδικήματα χωρίς να είναι όμως πολύ σοβαρό.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, είπε συγκεκριμένα, λόγω της σφοδρότητας των επιπτώσεων του αδικήματος σε άλλους δώδεκα ανήλικους, όπως η σύλληψη και η κράτησή τους, το αδίκημα γίνεται σοβαρότερο.

Πρόσθεσε δε πως το συγκεκριμένο αδίκημα επιφέρει μέγιστη ποινή φυλάκισης μέχρι και ένα χρόνο ή χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να ανέλθει στα 1.700 ευρώ.

Η νεαρή έφτασε στο επαρχιακό δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό της.

Στο δικαστήριο ήταν και σήμερα διεθνή ΜΜΕ, κυρίως από το Ισραήλ και τη Μεγάλη Βρετανία.

Home