Αναβρασμός στους ΣΥΟΠ λόγω μεταθέσεων-Έγιναν και νέες προσλήψεις

Αναβρασμός στους ΣΥΟΠ λόγω μεταθέσεων-Έγιναν και νέες προσλήψεις

Οι μεταθέσεις προκαλούν αναστάτωση στους ΣΥΟΠ / Προειδοποιήσεις με μαζικές αποχωρήσεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Μαζικές και ξαφνικές  προσλήψεις Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) σημειώνονται το τελευταίο διάστημα. Οι προσλήψεις των Συμβασιούχων Οπλιτών προκύπτουν λόγω  των κενών που παρατηρούνται. Όπως πληροφορούμαστε, δυο είναι οι βασικοί  λόγοι που ΣΥΟΠ εγκαταλείπουν την Εθνική Φρουρά: 1. Oι παραιτήσεις. 2. Η αποπομπή από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς για διάφορους λόγους και κυρίως λόγω διάφορων παραπτωμάτων.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, προσφάτως προσλήφθηκαν γύρω στους 100 Συμβασιούχοι Οπλίτες. Οι προσλήψεις δεν έγιναν στη βάση νέας προκήρυξης, αλλά επιλέγηκαν από τον υφιστάμενο  ετήσιο κατάλογο  ο οποίος βρίσκεται ακόμα εν ισχύ.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Έρχονται μεταθέσεις / Προκύπτει αναβρασμός

Αποκλειστικές πληροφορίες της Offsite, αναφέρουν ότι αναβρασμό και οργή  φαίνεται να επικρατεί στις τάξεις των ΣΥΟΠ. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι πρώτες επίσημες μεταθέσεις. Πολλοί ΣΥΟΠ αγωνιούν για το ενδεχόμενο οι μεταθέσεις να μη γίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ήδη με βάση τις ίδιες πληροφορίες, 150 - 200  ΣΥΟΠ είναι έτοιμοι να παραιτηθούν εάν αδικηθούν. Αρμόδια πηγή του ΥΠΑΜ μάς ανέφερε ότι «είμαστε σε ετοιμότητα εάν προκύψουν παραιτήσεις να καλύψουμε τα κενά με αντίστοιχο αριθμό προσληφθέντων ΣΥΟΠ πάντα από τον υφιστάμενο κατάλογο».  

Home