Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναφέρθηκε σε προσωπική ιστορία με τροχαίο ο Καρούσος

Offsite Team -
23.06.2022 - 13:53

Αναφέρθηκε σε προσωπική ιστορία με τροχαίο ο Καρούσος

Καρούσος: Οι αφίξεις προσεγγίζουν το 80% αυτών του 2019
Η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση στόχος της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας Εθνοφρουρών

Η ευαισθητοποίηση για τις συνέπειες των οδικών συγκρούσεων και η εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας με στόχο μέσω της πρόληψης να επιτευχθεί ο μηδενισμός των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν τους κύριους στόχους της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας Εθνοφρουρών, η οποία διεξάγεται μεταξύ 20 και 24 Ιουνίου παγκύπρια.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο στρατόπεδο «Ηλίας Παπακυριακού» στη Λευκωσία ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης δήλωσε πως η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια οδικής συνείδησης των Εθνοφρουρών ως νέων οδηγών και χρηστών του οδικού δικτύου και συνεχάρη τους διοργανωτές και τους πρεσβευτές οδικής ασφάλειας, Αλέξη Δημητρίου και Μιχάλη Σοφοκλέους, για τη συμβολή τους στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των Εθνοφρουρών.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος δήλωσε πως η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για τους Εθνοφρουρούς είναι αποτέλεσμα ενός καλέσματος που είχε απευθύνει το Υπουργείο σε αρμόδιους φορείς με αφορμή θανατηφόρα ατυχήματα με την εμπλοκή Εθνοφρουρών, με τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν να υλοποιούνται σήμερα.

Αναφερόμενος σε προσωπική ιστορία παρ’ ολίγον μοιραίου τροχαίου ατυχήματος κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, ο κ. Καρούσος ανέφερε πως οι επιλογές μετακίνησης που υπάρχουν σήμερα θα είχαν αποτρέψει πολλά ατυχήματα αν ήταν διαθέσιμες στο παρελθόν, ενώ με αφορμή την πρόσφατη αύξηση θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, η πλειοψηφία των οποίων δεν φορούσε κράνος ή ζώνη ασφαλείας, ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως όσοι εκπαιδευτούν μέσω αυτής της εκστρατείας στα στρατόπεδα θα αφομοιώσουν το μήνυμα ότι είναι αδιανόητη η οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς ζώνη ασφαλείας και μοτοσικλέτας χωρίς κράνος.

Ο κ. Καρούσος είπε επίσης πως το Υπουργείο ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης το Σχέδιο επιχορήγησης για την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού για τους μοτοσικλετιστές, ξεκινώντας με χορηγία €500 για τον αερόσακο μοτοσικλετιστή, ενώ υπάρχει αυξημένος προϋπολογισμός €1 εκατ. τα επόμενα τρία χρόνια σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια.

>>>Διαβάστε επίσης: €500 για αεροσάκκο σακάκι για μοτοσικλετιστές-Αιτήσεις από σήμερα

«Η οδική ασφάλεια είναι συλλογική προσπάθεια», προσέθεσε και δήλωσε βέβαιος για την επιτυχία της πρωτοβουλίας και ανοικτός σε νέες εισηγήσεις αναφορικά με τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου εξέφρασε από την πλευρά της λύπη για τη δραματική αύξηση των αριθμών των θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, 22 από τις αρχές του έτους, και προσέθεσε ότι η πρόληψη και η οδική ασφάλεια αποτελούν μερικά από τα σημαντικότερα διαθέσιμα εργαλεία προς την επίτευξη του στόχου της μείωσης των θανατηφόρων περιστατικών κατά 50% μέχρι το 2030.

«Από πλευράς της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης συνεργαζόμαστε συνεχώς με την Εθνική Φρουρά για την εκπαίδευση των Εθνοφρουρών, η οποία περιλαμβάνει επισκέψεις στα στρατόπεδα, διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια ανά επαρχία και ενισχύεται ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή των πρεσβευτών οδικής ασφάλειας, στόχος της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση μέσω πραγματικών ιστοριών και η ενημέρωση για τις εναλλακτικές επιλογές που προσφέρει η Εθνική Φρουρά για τις μετακινήσεις», προσέθεσε σχετικά.

Η κ. Δράκου είπε επίσης πως στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας η Αστυνομία έχει συνδράμει με την πραγματοποίηση διαδραστικών εργαστηρίων μέσω της χρήσης γυαλιών προσομοίωσης και εκπαιδευτικού οχήματος του Τμήματος Τροχαίας, δίνοντας την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους Εθνοφρουρούς να βιώσουν από πρώτο χέρι τον κίνδυνο από την οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ, υπερβολικής κούρασης ή χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

«Ο καθένας από εμάς που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι έχει την ευθύνη να διατηρήσει την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο», είπε η κ. Δράκου, προσθέτοντας ότι πρέπει πάνω από όλα να τηρούνται οι Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ απαιτείται προσοχή, εξάσκηση και εμπειρία από την πλευρά των νέων οδηγών για την αποφυγή των κινδύνων.

Τέλος, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης δήλωσε πως η εν λόγω πρωτοβουλία είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, δίνοντας έμφαση στην οδική ασφάλεια που είναι υπόθεση όλων.

«Θα συνεργαζόμαστε πάντοτε με τους αρμόδιους φορείς και τα αρμόδια υπουργεία», είπε ο κ. Πετρίδης, προσθέτοντας πως διανύουμε την περίοδο εναλλαγής της ΕΣΣΟ, κάτι που συνεπάγεται διπλό καθήκον και τεράστια υποχρέωση να παρασχεθεί σε όλους ενημέρωση, κίνητρα και εναλλακτικές λύσεις.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ από κοινού με τους Υπουργούς Μεταφορών, Δικαιοσύνης και Άμυνας βράβευσαν τους πρεσβευτές οδικής ασφάλειας, το Ίδρυμα Γιώργος Μαυρίκιος, το Ινστιτούτο Πάνος Μυλωνάς και το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας για τη συμβολή τους στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των Εθνοφρουρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Καιρός: Αγγίζει σαραντάρια το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία

Offsite Team -
02.07.2022 - 07:39

Καιρός: Αγγίζει σαραντάρια το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το Kitasweather

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα ανατολικά έως τα 5 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. 

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια και ανατολικά έως τα 5 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 37 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. 

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 37 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένο και πρόσκαιρο 40άρι, γύρω στους 31 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. 

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 37 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένο και πρόσκαιρο 40άρι, γύρω στους 30 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. 

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας σε επίπεδα λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Home