Ανάγκη για ανακαίνιση της μονάδας νεογνών στο Μακάρειο

Ανάγκη για ανακαίνιση της μονάδας νεογνών στο Μακάρειο

Τι λέει η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Σάβια Ορφανίδου

Σημαντική ανάγκη για ανακαίνιση και αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του νοσοκομείου “Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄” υπάρχει, με την βουλευτή του ΔΗΣΥ, Σάβια Ορφανίδου να ζητά απαντήσεις για τα σχέδια του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με το ζήτημα αυτό. 

Όπως ανέφερε στην Offsite η βουλευτής, πρόκειται για ένα “πολύ σημαντικό ζήτημα για το οποίο πρέπει να ενημερωθούμε, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε αν χρειαστεί. Γνωρίζουμε, ότι υπάρχει μια πολύ σωστή πρωτοβουλία από την “Θερμοκοιτίδα Αγάπης” που θέλει να βοηθήσει και να ενισχύσει την ανακαίνιση της μονάδας νεογνών στο Μακάρειο”.

“Ωστόσο, μετά από επίσκεψη μας στο Μακάρειο και παρά τις προσπάθειες που γίνονται με το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει θέμα εγκαταστάσεων και χώρου, το οποίο χρειάζεται αναβάθμιση. Γι’ αυτό το λόγο, θέτουμε ερωτήσεις στο αρμόδιο Υπουργείο για να δούμε αν υπάρχει πρόθεση, κονδύλια και σχέδιο για επέκταση”

 

Ποιες είναι οι ανάγκες που υπάρχουν

Την ίδια στιγμή η κα Ορφανίδου συγχαίρει το έργο που γίνεται στο Μακάρειο προωθώντας όμως και τις αναγκαίες αλλαγές. “Το έργο που γίνεται στο Μακάρειο είναι εκπληκτικό, αλλά πιστεύουμε ότι χρειάζεται περαιτέρω αναβάθμιση στα κτήρια, στον εξοπλισμό, στις εγκαταστάσεις γενικότερα. Υπάρχει ανάγκη επιπλέον χώρου, αλλά και προσωπικού”

Όπως αναφέρει η βουλευτής του ΔΗΣΥ, αξίζει ένα μπράβο στη “Θερμοκοιτίδα Αγάπης” που ενισχύει την ανακαίνιση, αλλά και σε όλους που εμπλέκονται στο θέμα. “Στόχος μας είναι να γίνει η ανακαίνιση στη βάση ευρωπαϊκών προτύπων, όπως ισχύει και σε άλλες μονάδες του εξωτερικού”

Home