Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναχωρεί από την Κύπρο ο Revel - Συναντήθηκε με Πρόεδρο Βουλής

Offsite Team -
12.07.2021 - 16:12

Αναχωρεί από την Κύπρο ο Revel - Συναντήθηκε με Πρόεδρο Βουλής

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε εκτίμηση για την ουσιαστική συμβολή του κ.  Revel στην συνεργασία των δύο χωρών

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Shmuel Revel, με την ευκαιρία της αναχώρησης του από την Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκε, εκατέρωθεν, η σημαντική ώθηση στις σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, στη βάση κοινών αρχών και αξιών και της γεωγραφικής γειτνίασης των δύο χωρών.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε εκτίμηση για την ουσιαστική συμβολή του κ.  Revel στην περαιτέρω ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Ισραήλ, στο διμερές και στο τριμερές επίπεδο Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ.

Υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνέχισης και περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας αυτής σε τομείς ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες προς αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Ειδικότερη δε αναφορά έγινε στις υπάρχουσες προοπτικές δημιουργίας αμοιβαία επωφελών συνεργειών προς την Ευρώπη και γειτονικές χώρες, αξιοποιώντας τον κομβικό ρόλο της Κύπρου, καθώς και στην ανάγκη ενεργότερης συμμετοχής των νέων στο πλαίσιο αυτό.  

Κατεχόμενα: Την Τετάρτη οι γεννήτριες από Τουρκία

Offsite Team -
28.06.2022 - 18:33

Κατεχόμενα: Την Τετάρτη οι γεννήτριες από Τουρκία

Νέα μέτρα από τους πρατηριούχους

Αύριο, Τετάρτη αναμένεται η άφιξη στα κατεχόμενα των δύο γεννητριών από την Τουρκία. Πρόκειται για δύο φορητές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που ανήκουν στην Εταιρία Παραγωγής Ηλεκτρισμού (EUAŞ) του Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης: Ελεύθερος ο ύποπτος για τη μεγάλη πυρκαγιά στα κατεχόμενα

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος σήμερα αναφέρει ότι η αποστολή των γεννητριών προβλέπεται από τη «συμφωνία οικονομικής συνεργασίας» μεταξύ Τουρκίας - ψευδοκράτους για το 2022. Οι γεννήτριες θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τράπεζα της Κερύνειας όπου και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες υποδομής.

Εκ μέρους του «υπουργείου οικονομικών» εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία εκφράζονται οι ευχαριστίες της «κυβέρνησης» προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας, τον Αντιπρόεδρο και τον Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

Στο μεταξύ, η Κίπρις αναφέρει ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» εμφανίζει χρέος 1 δις 60 εκ ΤΛ προς την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος AKSA.

Διαβάστε επίσης: ​​​​​​​Kατεχόμενα: Στις 27 Νοεμβρίου οι «εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης»

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για την πρόταση μεταφοράς του χρέους της «αρχής» στο ψευδοκράτος, ο «υπουργός οικονομικών», Σουνάτ Ατούν ανέφερε ότι η «αρχή» βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Πρόσθεσε δε ότι ο ισολογισμός της «αρχής» έχει ανατραπεί και ότι η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη.

Εξάλλου, ο «πρόεδρος» της «ένωσης πρατηριούχων», Λεβέντ Τσιαγντάλ δήλωσε ότι η περίοδος πληρωμής των καυσίμων μειώθηκε από 21 σε 7 ημέρες και ως αντίδραση θα προβούν σε σειρά ενεργειών, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος πρατηρίων καυσίμων.

ΚΥΠΕ

Home