Ανακοινώνονται νέα μέτρα την Παρασκευή - Εισηγήσεις Κωστρίκκη

Ανακοινώνονται νέα μέτρα την Παρασκευή - Εισηγήσεις Κωστρίκκη

Τι είπε για πιθανό lockdown στη Λεμεσό - Τι ίσως αλλάξει με Ελλάδα

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να ισχύσει υποχρεωτικά η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους και στην Κύπρο. Το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής ιολογίας - μέλος της επιστημονικής ομάδας Δρ Λεόντιος Κωστρίκκης τόνισε ότι μεθαύριο Παρασκευή στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό θα εισηγηθεί τη χρήση προστατευτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους από πολίτες και εργαζόμενους μετά την έξαρση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Ο δρ Κωστρίκκης ήταν ιδιαίτερα έντονος λέγοντας ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει τρομερή χαλάρωση των μέτρων. Όπως είπε, «που είναι οι έλεγχοι όταν ένας Ινδός δίνει λάθος στοιχεία και μια κοπέλα που ταξίδεψε στις ΗΠΑ δεν μπαίνει σε αυτοπεριορισμό και μετά από δυο ημέρες κόβει βόλτες»; Ο καθηγητής Λ. Κωστρίκκης τόνισε ότι θα εισηγηθεί την εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηρότεων ποινών. Επίσηςθα εισηγηθεί την εξειδίκευση των ιδιοκτητών κυρίως χώρων εστίασης αφού πολλοί εργαζόμενοι δεν χρησιμοποιούν ορθά τη μάσκα και δεν καλύπτουν τη μύτη.

Ένα άλλο μέτρο που αποκάλυψε στην Offsite ότι θα εισηγηθεί ο δρ Κωστρίκκης θα είναι η επαναφορά της καραντίνας από ταξιδιώτες χωρών κατηγορίας Γ. Δηλαδή, οι ταξιδιώτες αυτοί να παραμένουν για κάποιο διάστημα σε ξενοδοχειακές μονάδες. Παράλληλα, πρέπει να υπάρξει μερικός αυτοπεριορισμός για ταξιδιώτες από χώρες κατηγορίας Β.

Δεν παίζει το τοπικό Lockdown

Ο δρ Κωστρίκκης τόνισε ότι δεν βρίσκεται το τραπέζι προς συζήτηση το τοπικό lockdown στη Λεμεσό. Όπως είπε, η Λεμεσός αποτελεί «θύμα» των Αεροδρομίων καi της ύπαρξης ναυτιλιακών εταιρειών στην πόλη. Χαρακτηριστικά, τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα άγγιξαν τα 30 στην πόλη με κυριότερη εστία τη Μαρίνα Λεμεσού.

«Μωσαικό»

Όσον αφορά στην Ελλάδα, ο δρ Κωστρίκκης τόνισε ότι πρέπει να κατηγοριοποιηθούν οι περιοχές αφού αυτή τη στιγμή η Ελλάδα αποτελεί ένα μωσαϊκό. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι σε διαφορετική κατηγορία πρέπει να μπουν τα νησιά, όπως η Μύκονος που μαζεύει αρκετό κόσμο και δύσκολα π.χ. τηρούνται οι αποστάσεις, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη και διαφορετική ένα χωριό της Πελοποννήσου''.  Άρα η εισήγηση του Δρ Κωστρίκκη είναι ότι πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο κάποιες περιοχές της Ελλάδας να πέσουν στην κατηγορία Β'. 

 

Home