Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναλαμβάνει και την Σχολή Ξεναγών το ΤΕΠΑΚ

Κυπριάνα Σταύρου -
21.11.2022

Αναλαμβάνει και την Σχολή Ξεναγών το ΤΕΠΑΚ

Άλλη μια σημαντική εξέλιξη στην αναβάθμιση της τουριστικής βιομηχανίας στην Κύπρο

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Νέο άνοιγμα από το ΤΕΠΑΚ στις τουριστικές σπουδές, αφού μετά το ΑΞΙΚ, αναλαμβάνει τώρα και την διαχείριση της Σχολής Ξεναγών, κάτι που αποτελεί άλλη μια σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια αναβάθμισης της τουριστικής βιομηχανίας στην Κύπρο, μέσω της ακαδημαϊκής επιμόρφωσης και κατάρτισης των εργαζομένων στο χώρο. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Συντονιστή Αναπληρωτή Καθηγητή του ΤΕΠΑΚ και Συντονιστή του Τμήματος  Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας, Δρ. Αντώνη Θεοχάρους, το πανεπιστήμιο αποδέχτηκε πρόταση του Υφυπουργείου Τουρισμού για να αναλάβει την Σχολή Ξεναγών.

>>> Διαβάστε επίσης: ΤΕΠΑΚ: Δράσεις & εισηγήσεις για αναβάθμιση Θρησκευτικού Τουρισμού <<<

Μιλώντας στα πλαίσια εσπερίδας που διοργάνωσε το  Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου,  και το Συνοδικόν Γραφείον Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στο ΤΕΠΑΚ, για τις προοπτικές αναβάθμισης του θρησκευτικού τουρισμού στην Κύπρο, ο Δρ. Θεοχάρους ανέφερε ότι το ΤΕΠΑΚ έχει αναλάβει πρωτοβουλία να πάρει κάτω από την αιγίδα του όλα τα τμήματα, τις υπηρεσίες και τις σχολές οι οποίες ασχολούνται με τον τομέα της φιλοξενίας. 

«Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε αποφασίσει να αναλάβουμε την λειτουργία της Σχολής ξεναγών. Να σημειώσω ότι τα μαθήματα, εργαστήρια, ημερίδες, σεμινάρια για την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ψηφιοποίησης υλικού θα υπάρχει πρόσβαση μέσω έξυπνων κινητών», επεσήμανε. 

>>> Διαβάστε επίσης: Σπάει ρεκόρ η Πάφος με Σχολή ΤΕΠΑΚ - Έτοιμη... πριν την ώρα της <<<

Επιπλέον, ο Δρ. Θεοχάρους σημείωσε ότι με την λειτουργία της Σχολής Ξεναγών κάτω από την αιγίδα του ΤΕΠΑΚ, θα προκύψουν θετικότατα αποτελέσματα για την τουριστική βιομηχανία στην Κύπρο.

Σε σχόλιο του προς εκπροσώπους του κλάδου των ξεναγών, με τους οποίους το ΤΕΠΑΚ θα έχει συνεχή επικοινωνία, ο Δρ. Θεοχάρους ανέφερε τα εξής: «Θεωρώ ότι με τις δικές σας εμπειρίες, που εσείς οι ξεναγοί βλέπετε καθημερινά τα προβλήματα, μπορείτε να μας πείτε με την επαφή που θα έχουμε μαζί σας διάφορα προβλήματα που πρέπει να αναδείξουμε και να κάνετε παρεμβάσεις».

Δείτε όσα ανέφερε ο Δρ. Αντώνης Θεοχάρους στο παρακάτω βίντεο (στο 2:17:45):

Home