Αναμένουν και άλλους νεκρούς από την κακοκαιρία στα κατεχόμενα

Ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία, δηλώνει ο "πρωθυπουργός" Ερχιουρμάν 

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να ανέλθει στους τέσσερις, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος επισκέφθηκε επιτόπου το σημείο όπου ανεβρέθηκε το όχημα που παρασύρθηκε αυτοκίνητο και η πρώτη σορός, στην περιοχή Κύκλος, στον δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας.  

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στις έρευνες για τον εντοπισμό του τέταρτου προσώπου, που φέρεται να επέβαινε στο ίδιο όχημα με τρεις άλλους ανθρώπους, οι σοροί των οποίων εντοπίστηκαν, συνδράμει και ελικόπτερο.

Δυστυχώς τρία πρόσωπα έχασαν τη ζωή τους, δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη η ταυτότητά τους, αναζητείται ακόμη ένα άτομο, δήλωσε επιτόπου ο κ. Ερχιουρμάν.  

Μαζί με τον Τουφάν Ερχιουρμάν στον Κύκλο, πήγαν ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι, οι «υπουργοί συγκοινωνιών και γεωργίας», και ο «διευθυντής» της «αστυνομίας».  

Ανέφερε επίσης ότι επρόκειτο να μεταβεί μετά για να επιθεωρήσει επιτόπου την κατάσταση στο Δίκωμο και την Λάπηθο όπου οι καταστροφές ήταν επίσης μεγάλες από τη δυνατή βροχόπτωση. Αμέσως μετά θα συγκαλέσει, όπως είπε, την ομάδα διαχείρισης κρίσεως που έχει συσταθεί για την έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και κάλεσε τον κόσμο να εφαρμόζει τις οδηγίες των αρμοδίων υπηρεσιών.

Διακριβώθηκαν οι ταυτότητες των θυμάτων

Στο μεταξύ ανακοινώθηκαν τα ονόματα των τριών θυμάτων των ακραίων καιρικών φαινομένων χθες βράδυ στην περιοχή της Κερύνειας.  

Από νωρίς σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν 3 σοροί, μια γυναίκα και δύο άντρες. Νεκροί είναι η Γκαγιέ Σογιουτόκ, 18 ετών, ο Τολγκά Μπεκτσί, 21 ετών ενώ για τον Αχμέτ Κιλίτς δεν ανακοινώθηκε η ηλικία του.

Τα τρία αυτά άτομα μαζί με τέταρτο που αναζητείται, επέβαιναν σε όχημα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή Κύκλος στο δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας.  

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του τέταρτου ατόμου συνδράμει και ελικόπτερο.

10