Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανανεώθηκε η κράτηση των σωματοφυλάκων του Φάλγιαλι

Offsite Team -
16.02.2022

Ανανεώθηκε η κράτηση των σωματοφυλάκων του Φάλγιαλι

Εντοπίστηκαν ρούχα του δολοφόνου του

Για άλλες 8 ημέρες ανανεώθηκε το διάταγμα προσωποκράτησης των σωματοφυλάκων του Χαλί Φαλγιαλί που συνελήφθησαν για την δολοφονία του και τη δολοφονία του οδηγού του, Μουράτ Ντεμιιρτάς. Εντοπίστηκαν επίσης το παλτό και τα παπούτσια που ο συλληφθείς στην Τουρκία, Μουσταφά Σοϊλεμέζ φέρεται να φορούσε κατά τη δολοφονία.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, το στοιχείο αυτό αποκαλύφθηκε κατά την διαδικασία ανανέωσης της προσωποκράτησης των δύο σωματοφυλάκων.

Oι Βεισέλ Σαρί και Μούσα Τσιτσέκ οδηγήθηκαν στο «επαρχιακό δικαστήριο» Κερύνειας κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας. Ο «αστυνομικός ανακριτής» ανέφερε ότι στο σπίτι των υπόπτων εντοπίστηκαν ένα όπλο 9 mm που είχε χρησιμοποιηθεί στον τραυματισμό ενός ατόμου στην Άγκυρα.

Πρόσθεσε ότι έχουν κάνει έρευνες για περισσότερα από 300 άτομα και έχουν πάρει καταθέσεις από 100, ενώ έχει ερευνηθεί το υλικό από 80 κάμερες ασφαλείας. Μέσω των καμερών «ασφάλειας των πόλεων» (MOBESE) αρχικά εντοπίστηκαν 4 αυτοκίνητα που είχαν εμπλακεί στη δολοφονία, ενώ έχουν προκύψει στοιχεία και για άλλα δύο, τα οποία αναζητούνται.

Ο «αστυνομικός ανακριτής» πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της κατάθεσης του Σαρί, συνελήφθη άλλο ένα άτομο στην Τουρκία, όπου ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων για την δολοφονία είναι έξι. Τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα δείγματα πυρίτιδας και DNA  που βρέθηκαν στα ρούχα των δύο σωματοφυλάκων, πρόσθεσε, στάλθηκαν στην Τουρκία για αναλύσεις.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι βρέθηκαν το πλατό και τα παπούτσια του Μουσταφά Σοϊλεμέζ σε όχθη μικρού ποταμού στα Θέρμια και στάλθηκαν επίσης στην Τουρκία για εξετάσεις.

Ο «αστυνομικός ανακριτής» πρόσθεσε ότι θα πάρουν καταθέσεις από 600 – 70 άτομα ακόμη.

Στο μεταξύ, ανανεώθηκε για μία ημέρα το διάταγμα προσωποκράτησης στα κατεχόμενα των Τουρκιστάν Γκιουλτζέ και Χαλίλ Ισίκ που επίσης είχαν συλληφθεί για τη δολοφονία του Φάλγιαλι και του οδηγού του.

Το «επαρχιακό δικαστήριο» Κερύνειας άφησε ελεύθερο τον πρώτο συλληφθέντα Γιουσούφ Γκιουνές αφού αποδείχθηκε ότι τελικά δεν είχε σχέση με την δολοφονία.

Αρθρογράφος της τουρκικής Σοζτζιού, ο Σαϊγκί Οζτούρκ έγραψε ότι η υπόθεση της δολοφονίας άρχισε να ξεδιαλύνεται από ένα ζευγάρι γάντια που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Εξάλλου, οι «δυνάμεις ασφαλείας» στα κατεχόμενα προέβησαν σε ανακοίνωσή διαψεύδοντας τις φήμες ότι οι δολοφόνοι του Φάλγιαλι και του οδηγού του διέφυγαν με ταχύπλοο στην Τουρκία.

Την νύχτα του φόνου, σημειώνεται στην ανακοίνωση, υπήρχε κακοκαιρία και τα κύματα έφταναν τα 2 – 2,5 μέτρα ανοικτά στη θάλασσα και σε αυτές τις περιπτώσεις μικρά σκάφη δεν βγαίνουν στη θάλασσα.

Πέραν τούτου, προστίθεται, επισημάνθηκε ότι έγινε ταυτόχρονη επικοινωνία με τις μονάδες της Τουρκικής Ακτοφυλακής που επίσης επαγρυπνούσαν για να πραγματοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό η αναγνώριση και η επιτήρηση κατά μήκος της θαλάσσιας διαδρομής και ακτογραμμής.

Η «ακτοφυλακή» αναφέρεται, δεν εντόπισε πριν ή μετά τον φόνο κάποιο γιοτ ή ταχύπλοο που ήρθε στα λιμάνια στα κατεχόμενα.

ΚΥΠΕ

Home