Ανάρτηση Τ/κ: «Σας ζητώ συγνώμη που ζω στο χωριό σας....»

Ανάρτηση Τ/κ: «Σας ζητώ συγνώμη που ζω στο χωριό σας....»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Η ανάρτηση μιας Τ/κ για την κατεχόμενη Λύση

Μετά από 45 χρόνια, χθες Κυριακή (08/09), τελέστηκε στον Ιερό Ναό της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στην κατεχόμενη Λύση θεία λειτουργία.

Αρκετοί Λυσιώτες, αλλά κόσμος από όλες της γωνιές της Κύπρου βρέθηκαν εκεί. 

Image may contain: one or more people and indoor

Με αφορμή την χθεσινή θεία λειτουργία (08/09), μια τ/κ γυναίκα, η οποία ζει στο χωριό της Λύσης, έκανε μια δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στοFacebook, γράφοντας πως το χωριό αυτό το οποίο μένει είναι Ελληνοκυπριακό.

Image may contain: 3 people, indoor

Image may contain: sky and outdoor

Το μήνυμά της μεταφράστηκε από τα τούρκικα από την δημοσιογράφο Ραλλή Παπαγεωργίου. Μέσα σε άλλα η τ/κ γυναίκα ζήτησε και συγγνώμη.

Δείτε αυτούσια την ανάρτηση:  

«Αγαπητοί μου φίλοι, το χωριό στο οποίο ζούμε, είναι ε/κ χωριό. Το όνομά του είναι Λύση. Μετά έγινε Άκντογαν. Μέσα σε μια νύχτα αναγκάστηκαν να φύγουν και ν' αφήσουν τα σπίτια τους, τα κρεβάτια τους, τους κήπους τους, τις εικόνες στους τοίχους, τους τόπους που εργάζονταν, τα θρησκευτικά τους μνημεία, τα όνειρά τους. Δηλαδή, τα πήραν από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους, τα έκλεψαν, και χωρίς να τους ρωτήσουν μας τα έδωσαν.  

Χωρίς να υπολογίζουν τα όσα έζησαν, χωρίς να υπολογίζουν τον πόνο των ανθρώπων! Σε καθεστώς πλιάτσικου, λαφύρων, δεν μπορεί να διαρκέσει κανενός η ευτυχία που βασίζεται στην δυστυχία. Δεν μπορείτε δε να φτάσετε πουθενά με εθνικιστικές δηλώσεις καπηλευόμενοι την θρησκεία και την σημαία.  

Στην εκκλησία στη ΛΥΣΗ (που πιο παλιά χρησιμοποιήθηκε ως τζαμί) άναψαν κερί παίρνοντας άδεια γι’ αυτό. Καλωσορίσατε. Σας ζητώ συγνώμη που ζω στο χωριό σας, στο σπίτι σας, χωρίς την άδειά σας».  

Image may contain: one or more people

Image may contain: one or more people and shoes

Image may contain: one or more people and crowd

Image may contain: sky and outdoor

Πηγή φωτογραφιών: Pavlos Iacovou

Home