Ανασχηματισμός στα κατεχόμενα μόνο για τον «υπουργό τουρισμού»

Ανασχηματισμός στα κατεχόμενα μόνο για τον «υπουργό τουρισμού»

Αντιδράσεις από τον μη 'υπουργοποιηθέντα'

Στον διορισμό μόνο νέου «υπουργού τουρισμού» προχώρησε τελικά ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ μετά το βέτο Ακιντζί στην αντικατάσταση και του «υπουργού εργασίας» από τον Αϊτάτς Τσιαλούντα η «βουλευτική ασυλία» του οποίου έχει αρθεί καθώς κατηγορείται για υπόθεση διαφθοράς όταν ήταν υψηλόβαθμος «δημόσιος υπάλληλος».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, νέος «υπουργός τουρισμού» είναι ο Κουτλού Εβρέν, «βουλευτής» του ΚΕΕ από την Κερύνεια.

Στο μεταξύ, ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι ερωτηθείς σχετικά από το τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» δήλωσε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε και για δεύτερο ανασχηματισμό. «Εγώ ήξερα ότι θα αλλάξει ένας υπουργός. Φαίνεται ότι ο κύριος πρωθυπουργός μετά από εκτιμήσεις που έκανε σήμερα το πρωί πήρε αυτή την απόφαση» ανέφερε ο κ. Οζερσάι εννοώντας τον Ερσίν Τατάρ και προσθέτοντας ότι δεν γνώριζε πως θα υπήρχε αλλαγή και στο «υπουργείο εργασίας».

Για παιχνίδι σκευωρίας του Κόμματος του Λαού έκανε λόγο ο Αϊτάτς Τσιαλούντα υποστηρίζοντας ότι η βάση του ΚΕΕ απαιτεί πλέον το κόμμα να φύγει από την «κυβέρνηση». Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή ο κ. Τσιαλούντα – από τα παλιά στελέχη του ΚΕΕ – είπε ότι μετέφερε τα ειλικρινή του αισθήματα στον Ερσίν Τατάρ. «Του είπα ότι μέχρι σήμερα έκανα τα πάντα για να είναι επιτυχημένος. Αλλά από δω και πέρα, σκεπτόμενος και το δικό του μέλλον, στις λανθασμένες αποφάσεις που θα πάρει, εγώ δεν θέλω να συμμετέχω»

 

Εάν η «κυβέρνηση» συνεχίσει, πρόσθεσε, ο ίδιος δεν θα είναι στο πλευρό του Ερσίν Τατάρ. Παρ’ ότι, είπε ο κ. Τσιαλούντα έχει ο ίδιος προσωπική διαφορά με τον Κουντρέτ Οζερσάι (ΣΣ:το Κόμμα του Λαού ζήτησε την άρση της «βουλευτικής ασυλίας» για την υπόθεση διαφθοράς) έμεινε ως «βουλευτής» του ΚΕΕ και στήριξε την «κυβέρνηση» με το Κόμμα του Λαού.

ΚΥΠΕ

Home