Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναστασιάδης: Χτίζει διαμερίσματα και «κτυπά» την αγορά

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
08.02.2022 - 06:00

Αναστασιάδης: Χτίζει διαμερίσματα και «κτυπά» την αγορά

Σύσκεψη σήμερα στο Προεδρικό με ΚΟΑΓ, Πετρίδη, Ζέτα και Πηλείδου - Ποιο το πλάνο τους

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Άλλη μια σύσκεψη με επίκεντρο την  κοινωνία συγκάλεσε  σήμερα στις 10:30 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης που θα  ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τη στεγαστική πολιτική και τον τρόπο δράσης του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης. Στο τραπέζι θα τεθεί το Σχέδιο παραχώρησης μονάδων με προσιτό ενοίκιο.

Όπως πληροφορούμαστε, βρίσκεται σε ισχύ σχέδιο παραχώρησης διαμερισμάτων με ενοίκιο κάτω από τις τιμές της αγοράς. Το σχέδιο βρισκόταν στα αρχικά στάδια πριν από τις βουλευτικές εκλογές όταν στην ηγεσία του ΚΟΑΓ βρισκόταν ο νυν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος. Όπως πληροφορούμαστε, τα εν λόγω ολοκαίνουργια  διαμερίσματα θα ανεγερθούν σε όλα τα αστικά κέντρα Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο θα είναι χτισμένα με υψηλή ποιότητα, ενεργειακή αναβάθμιση και χαμηλό κόστος συντήρησης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η σύσκεψη θα είναι σε δυο μέρη αφού στο πρώτο σκέλος θα βρεθεί ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και η πρόεδρος της ΚΟΑΓ Έλενα Κούσιου Χατζηδημητρίου μαζί  με μέλη του Δ.Σ. Εκεί θα αναλυθούν οι σχεδιασμοί πού βρίσκονται σε ισχύ και ο τρόπος υλοποίησής τους.

Στη συνέχεια τη σύσκεψη θα ενισχύσουν οι Υπουργοί Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου και Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου και θα συζητηθεί το θέμα της ενεργειακής απόδοσης μονάδων προς όφελος των νοικοκυριών. Παράλληλα, θα συζητηθούν και τα περιβαλλοντικά οφέλη. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος μιλώντας στην Offsite ανέφερε ότι ήδη οι αποφάσεις για τον τρόπο υλοποίησης αυτής της στεγαστικής πολιτικής έχουν ληφθεί. Στόχος της σύσκεψης είναι να ενημερωθεί ο Πρόεδρος για τον τρόπο υλοποίησης των έργων ώστε να δοθεί ώθηση και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

  

Home