Αναστάτωση για το άκυρο σε 100 αστυνομικούς/Σκέψεις για προσφυγές

Αναστάτωση για το άκυρο σε 100 αστυνομικούς/Σκέψεις για προσφυγές

Κρίσιμη η σημερινή συνάντηση Αστυνομίας / Ν.Υ. - Τι θα απασχολήσει τη σύσκεψη

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις της Αστυνομίας μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου να ακυρώσει 100 προσλήψεις που έγιναν το 2020, οι οποίες αφορούν 75 αστυνομικούς και 25 πυροσβέστες. Οι ακυρώσεις έγιναν  κατόπιν προσφυγών  από 23 υποψήφιους που κόπηκαν στα ψυχομετρικά τεστ το 2020. 

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τόσο στα ενδότερα του Αρχηγείου, όσο και της Νομικής Υπηρεσίας γίνονται συνεχείς διεργασίες για να βρεθεί η καλύτερη λύση. Μάλιστα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ Αστυνομίας και  Νομικής Υπηρεσίας για να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν αποφάσεις.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Τα θέματα που θα απασχολήσουν είναι: 

  • Το ενδεχόμενο έφεσης και ποιες μπορεί να είναι οι πιθανότητες επιτυχίας. 
  • Τι θα απογίνει με τους 100 προσληφθέντες με δεδομένο ότι χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή πήγαν κανονικά δουλειά. 
  • Θα εξεταστεί εάν οι 100 θα συνεχίσουν  να εργάζονται μέχρι να ολοκληρωθούν οι πιθανές  νομικές διαδικασίες  και τα πιθανά οικονομικά τους ωφελήματα. 
  • Αστυνομία και Νομική Υπηρεσία θα συζητήσουν άλλες λύσεις για να αποφευχθεί στο μέλλον παρόμοιο περιστατικό.

Νομικές πηγές που μίλησαν στην Offsite ότι «το ενδεχόμενο έφεσης θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία που έχει ενώπιόν της η Νομική Υπηρεσία και κατά πόσο μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία της, αλλιώς οφείλουν να εξετάσουν άλλους δρόμους..

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι «παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε τη συνάντηση. Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι οι 100 αστυνομικοί πήγαν δουλειά  χθες, ενώ θα πάνε και σήμερα.

Σύνδεσμος Αστυνομίας: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις»

Πολύ στενά παρακολουθεί τις εξελίξεις και  ο Σύνδεσμος Αστυνομίας, (είναι μέλη του πολλά στελέχη του Συνδέσμου. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κυριάκος Χαραλάμπους μιλώντας στην Offsite ανέφερε  ότι «παρακολουθούμε στενά τα  όσα συμβαίνουν και  αναλόγως των εξελίξεων θα λάβουμε αποφάσεις».  Ο κ. Χαραλάμπους είπε  ότι είχε επικοινωνία με τον Αρχηγό Αστυνομίας  και ενημερώθηκε για τη σημερινή συνάντηση. Όπως ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους, «την απόφαση μελετούν οι νομικοί μας σύμβουλοι και εφόσον κριθεί αναγκαίο θα τους συμβουλεύσουμε να κινηθούν νομικά».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ακόμα ότι πρέπει να εξεταστεί η τροποποίηση της νομοθεσίας για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

 

Home