Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναστέλλονται μέτρα που εξήγγειλαν Κοινότητες περ.Βασιλικού

Offsite Team -
26.02.2019

Αναστέλλονται μέτρα που εξήγγειλαν Κοινότητες περ.Βασιλικού

Thumbnail
Αναστέλλονται τα μέτρα που εξήγγειλαν για αύριο οι Κοινότητες της περιοχής Βασιλικού .

Αναστέλλονται τα μέτρα που εξήγγειλαν για αύριο Τετάρτη, οι εννέα Κοινότητες της περιοχής Βασιλικού και αφορούσαν την κατάσταση του οδοστρώματος στο δρόμο μεταξύ Χοιροκοιτίας – Ψεματισμένου.

 

Σε δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής των εννέα Κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού αναφέρεται ότι «μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που στάλθηκε από την Επιτροπή, στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αναφορικά με την κατάσταση του οδοστρώματος του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού στο ύψος των Κοινοτήτων Χοιροκοιτίας – Ψεματισμένου, υπήρξε άμεση ανταπόκριση και με οδηγίες του Υπουργού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι σύσκεψη στη Χοιροκοιτία».

 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπείας των Κοινοτήτων και του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων υπό την Αναπληρωτή Διευθύντρια του Τμήματος Παναγιώτα Χατζηγεωργίου κατά την οποία έγινε εκτίμηση της κατάστασης.

 

Προστίθεται ότι στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι «μέχρι την Παρασκευή 01/03/2019 θα επιδιορθωθούν από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων τα έξι σημεία του δρόμου που θεωρούνται ως τα πλέον επικίνδυνα και έχει ήδη σταλεί από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων επιστολή προς τον Εργολάβο του έργου για να αρχίσει την επιδιόρθωση όλων των εκσκαφών του δρόμου μέσα σε μία εβδομάδα από την ημερομηνία της επιστολής».  

Ωστόσο «σε περίπτωση που ο Εργολάβος δεν ανταποκριθεί μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχουν τεθεί, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων θα προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες στην ανάθεση των εργασιών σε άλλο εργολάβο. Ενόψει των αποφάσεων που λήφθηκαν αναστέλλονται τα δυναμικά μέτρα που είχαν εξαγγείλει για αύριο Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, οι Κοινότητες».  

Σημειώνεται πως «η Συντονιστική Επιτροπή θα παρακολουθεί το θέμα επί καθημερινής βάσης και θα επανέλθει δριμύτερη σε περίπτωση αθέτησης των συμφωνηθέντων».  

Home