Αναθεωρημένος κατάλογος εργαστηρίων για εξέταση κορωνοϊού

Αναθεωρημένος κατάλογος εργαστηρίων για εξέταση κορωνοϊού

Αναλυτικά τα εργαστήρια

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει αναθεωρημένο κατάλογο ιδιωτικών Κλινικών Εργαστηρίων, τα οποία έχουν επαληθεύσει τη διαδικασία τους και μπορούν να διενεργούν τη διαγνωστική μεθοδολογία που ανιχνεύει το γενετικό υλικό του ιού (RT-RCR), που αποτελεί τη μόνη αποδεκτή και εγκεκριμένη μέθοδο διερεύνησης του COVID-19, και στα οποία μπορούν να αποτίνονται ιδιωτικά οι πολίτες ή/και οι επιχειρήσεις για εξέταση.

Άλλα κλινικά εργαστήρια, πέραν από εκείνα που αναγράφονται στον αναθεωρημένο κατάλογο, διενεργούν τη μοριακή μέθοδο RT-RCR, ωστόσο δεν έχουν επαληθεύσει προς το παρόν τη διαδικασία τους και, συνεπώς, χρειάζεται η επιβεβαίωση του αποτελέσματος από το εργαστήριο αναφοράς του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Το Υπουργείο Υγείας, ωστόσο, βρίσκεται σε επικοινωνία με τα συγκεκριμένα κλινικά εργαστήρια και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της επαλήθευσης της μεθοδολογίας τους, θα επικαιροποιεί τον κατάλογο.

Συγκεκριμένα, πέραν του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και των Μικροβιολογικών Εργαστηρίων των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, τα ιδιωτικά Κλινικά Εργαστήρια που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία επαλήθευσης της διαγνωστικής μεθοδολογίας που ανιχνεύει το γενετικό υλικό του ιού (RT-RCR) είναι τα εξής:

1. Συνεταιρισμός Εργαστηρίων ACT-BIO (Βιοϊατρικά Εργαστήρια- Biomedical Laboratories Χάρης Χαριλάου, Χημείο Ανδρέας Αδάμου και Κλινικά Εργαστήρια BIOCHECK-Τιγγιρίδη)

2. Κέντρο Εργαστηριακής Ιατρικής και Μοριακής Διάγνωσης MEDIFOS

3. Κλινικά Εργαστήρια Θεοχαρίδη

4. MyGene Molecular Diagnostics

5. Χημείο Διογένους (C.D. DNA Biomedica Science Lab)

6. Όμιλος Βιοιατρική (Χημεία Γιαννουκάς)

7.  Κλινικού Εργαστήριου Bioanalysis Clinical Labs (Λεμεσός), Κλινικά Χημεία Τύμβιος (Λευκωσίας) και Εργαστήρια PZ Agapiou Diagnostics

8. NIPD Genetics

9. Μοριακό Τμήμα εργαστηρίου American Medical Center

10. Κλινικό εργαστήριο Ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου Ίασις

11. Κλινικό εργαστήριο Ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου Ευαγγελισμός

12. Κλινικό εργαστήριο Ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου Πολυκλινική «ΥΓΕΙΑ»

13. Κλινικό εργαστήριο Mediterranean Hospital of Cyprus

14. A. Evangelou Lab

Home