Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανατροπή 16 χρόνια μετά: Από στραγγαλισμό ο θάνατος του Θανάση

Offsite Team -
17.06.2021

Ανατροπή 16 χρόνια μετά: Από στραγγαλισμό ο θάνατος του Θανάση

Έγκλημα με στραγγαλισμό ο θάνατος του Θανάση - Νέες εξελίξεις στην υπόθεση - Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης

Ανατροπή φαίνεται να προκύπτει στην υπόθεση θανάτου του Θανάση Νικολάου. 16 χρόνια μετά οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές καθώς μετά από εξετάσεις σε ειδικό οστό διαπιστώθηκε πως ο θάνατος του τότε στρατιώτη προήλθε από στραγγαλισμό και όχι αυτοκτονία.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Μιλώντας στην Offsite ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Θανάση κ. Λουκής Λουκαΐδης τόνισε ότι από τα ευρήματα των εξετάσεων φαίνεται ότι ο θάνατος το 26χρονου τότε εθνοφρουρού οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια διά στραγγαλισμού.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης «ανατρέπονται τα δεδομένα μετά και την εξέλιξη που προέκυψε». Πρόσθεσε πως «ο φάκελος της υπόθεσης ανοίγει ξανά και ελπίζουμε αυτή τη φορά να έχει ότι τυπικές σημειώσεις αλλά να γίνουν ουσιαστικές ενέργειες».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν σταλεί στην Νομική Υπηρεσία τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις. Αστυνομία και Νομική Υπηρεσία θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα. 

>>> Έκτακτη σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση του Θανάση

Πάντως οι εξελίξεις αναμένονται να είναι ραγδαίες αφού η Αστυνομία θα πρέπει να προχωρήσει στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών. Τις εξελίξεις με τη νέα τροπή στην υπόθεση έφερε στο φως με δημοσιεύμά του ο Φιλελεύθερος.

Πριν από 6 μήνες και συγκεκριμένα στις 26 του Γενάρη, μετά από αίτημα της οικογένειας και κατόπιν διαβουλεύσεων με την Νομική Υπηρεσία, εκδόθηκε δικαστικό διάταγμα για μεταφορά του υοειδούς οστού του 26χρονου, από εκπρόσωπος της Αστυνομίας, στο Α’ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις 17 Δεκεμβρίου και μετά από μια πολύωρη διαδικασία έγινε η εκταφή των οστών του άτυχου εθνοφρουρού τα οποία εξετάστηκαν από ιατροδικαστές και εμπειρογνώμονες.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Υπενθυμίζεται πως το άψυχο σώμα του 26χρονου εντοπίστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 κάτω από το γεφύρι της Άλασσας. Η οικογένεια του δεν πείστηκε ποτέ ότι επρόκειτο για αυτοχειρία και έκανε λόγο για έγκλημα, έτσι ξεκίνησε το δικό της αγώνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου νέου. Πριν από ένα χρόνο, το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Κυπριακή Δημοκρατία για πλημμελή έρευνα και επιδίκασε 32.000 ευρώ για την οικογένεια του Νικολάου.

Home