Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανατροπή - Διπλό φονικό: Ζητά να αλλάξει απάντηση ο Τζιωνή

Offsite Team -
20.06.2019 - 12:14

Ανατροπή - Διπλό φονικό: Ζητά να αλλάξει απάντηση ο Τζιωνή

Thumbnail
Ζητά να αλλάξει απάντηση στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Ανατροπή σημειώθηκε σήμερα στη δίκη για το διπλό φονικό στο Στρόβολο με τον κατηγορούμενο Λοΐζο Τζιωνή να ζητά να αλλάξει απάντηση στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Κατά την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο κατηγορούμενος ζήτησε όπως του δοθεί ο λόγος για να απευθυνθεί προς το δικαστήριο.

Αμέσως, ο δικηγόρος του Ανδρέας Αναστασίου ζήτησε να του δοθεί κάποιος χρόνος προκειμένου να διαβουλευθεί με τον πελάτη του, με τον οποίο δεν κατέστη δυνατόν, όπως είπε, να συναντηθεί χθες στις Κεντρικές Φυλακές όπου κρατείται.

Ωστόσο, ο Τζιωνής επέμενε να του δοθεί ο λόγος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν χρειάζομαι χρόνο».

Ερωτηθείς από το δικαστήριο τί είναι αυτό που θέλει να πει, ο κατηγορούμενος είπε «θέλω να αλλάξω απαντήσεις στις κατηγορίες που με βαρύνουν».

Ακολούθως το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για λίγα λεπτά προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση μεταξύ του κατηγορούμενου και του δικηγόρου του.

Μετά το διάλειμμα, ο δικηγόρος του Τζιωνή ζήτησε αναβολή της σημερινής διαδικασίας προκειμένου να συναντηθεί με τον πελάτη του στις Κεντρικές Φυλακές και να μιλήσουν αναφορικά με το αίτημα του «για αλλαγή απάντησης σε κάποιες κατηγορίες».

Είπε ότι θέλει να δει τον πελάτη του για να του εξηγήσει «περισσότερα πράγματα» και να μιλήσουν για κάποια θέματα που ο ίδιος θέλει να μεταφέρει στην Κατηγορούσα Αρχή.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου ξεκαθάρισε από την πλευρά της ότι «παραδοχές επί προϋποθέσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Η κα. Ευθυβούλου διερωτήθηκε εάν δεοντολογικά μπορεί να μείνει απαθής και εάν μπορούν να γίνουν οποιεσδήποτε άλλες συζητήσεις από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος  έχει αποφασίσει να παραδεχτεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

«Δεν είναι θέμα ούτε δικηγορών, ούτε δικαστηρίου», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι η Κατηγορούσα Αρχή δεν έχει τίποτε να πει σε αυτό το στάδιο.

Η Κατηγορούσα Αρχή ως επίσης και οι άλλοι δύο συνήγοροι υπεράσπισης δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα για αναβολή της υπόθεσης μέχρι αύριο, το οποίο και ενέκρινε το δικαστήριο. Η αυριανή υπόθεση είναι ορισμένη για τις 9 το πρωί.  

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, ήταν προγραμματισμένο όπως το Δικαστήριο ανακοινώσει την απόφαση του στην ένσταση που ήγειρε χθες η υπεράσπιση του Τζιωνή στο να κατατεθεί και να αναγνωστεί στο δικαστήριο η κατάθεση του ανήλικου υιού των θυμάτων από την Υπαστυνόμο του ΤΑΕ Λευκωσίας Σταυριανής Αντρέου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.  

Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν επτά συνολικά κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Ο Τζιωνής είχε αρχικά παραδεχτεί όλες τις κατηγορίες πλην της κατηγορίας που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση δηλώντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η πρώην συμβία του Λοΐζου Τζιωνή Σάρα Σιαμς, η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας και για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Αρχικά η ίδια είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ενώ στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Η Σιαμς θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση περί τα μέσα Ιουλίου.

Home