Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανησυχία για clusters στα σχολεία: Πάνω από 30 μαθητές θετικοί

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
16.09.2021 - 06:00

Ανησυχία για clusters στα σχολεία: Πάνω από 30 μαθητές θετικοί

Σε πλήρη ετοιμότητα το Υπουργείο να αντιμετωπίσει νέες εστίες μόλυνσης - Σποραδικά για την ώρα τα κρούσματα

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Οι αλυσίδες κρουσμάτων κορωνοϊού απασχολούν έντονα τη Μονάδα Ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολύ λιγότερα clusters αυτή τη στιγμή. Η Μονάδα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει πιθανές εστίες μόλυνσης στα σχολεία μετά και το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Κρίσιμη εβδομάδα

Ο υπεύθυνος της Μοναδας Ιχνηλάτησης Βαλεντίνος Σιλβέστρος μιλώντας στην Offsite χαρακτήρισε «πολύ κρίσιμη αυτή την εβδομάδα λόγω και της επιστροφής των μαθητών του Δημοτικού και θα ληφθούν τα τελικά δεδομένα».  Όπως πληροφορούμαστε, ενώπιον του Υπουργείου Υγείας βρίσκεται κατάλογος που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας. Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται πάνω από 30 μαθητές θετικοί στον κορωνοϊό και μικρός αριθμός εκπαιδευτικών. Ακόμα, στη Μονάδα Ιχνηλάτησης δόθηκαν και πάνω από 220 επαφές. Ο διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης Μάριος Στυλιανίδης ανέφερε στην Offsite ότι «η κατάσαση στα Δημοτικά αυτές τις τρες μέρες  που άνοιξαν  ειναι ελεγχόμενη και λαμβάνονται αυστηρά μέτρα. Ο κ. Στυλιανίδης ανέερε ότι η επιδημιολογικη εικόνα τόσο στη Μέση Εκπαίδευση όσο και ση Δημοτική Εκπαίδευση εξετάζεται καθημερινά και θα λαμβάνονται αποφάσεις.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Σιλβέστρος εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή η κατάσταση θεωρείται ελεγχόμενη αφού τα κρούσματα είναι σποραδικά.

Προβληματισμός για οίκους ευγηρίας

Ωστόσο, μεγάλο cluster σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες σε οίκους ευγηρίας. Για το σκοπό αυτό το Υφυπουργείο Πρόνοιας προσανατολίζεται στην επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων που ισχύουν στα γηροκομεία. Το Υφυπουργείο θα επανεξετάσει τα δεδομένα και θα λάβει σχετικές αποφάσεις, Πάντως,  διασπορά προκαλείται και μέσα από ενδοοικογενειακές μεταδόσεις. 

Home