Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αννίτα: «Απαράδεκτο» το ΡΙΚ να μην δείχνει τον προϋπολογισμό

Offsite Team -
06.12.2022 - 19:32

Αννίτα: «Απαράδεκτο» το ΡΙΚ να μην δείχνει τον προϋπολογισμό

Δρομολογήθηκε επιστολή προς το ΡΙΚ από Βουλή για τη μη αναμετάδοση της συνεδρίας του κρατικού προϋπολογισμού

Η Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει δρομολογήσει την αποστολή επιστολής προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση του ΡΙΚ, για τη μη αναμετάδοση της συνεδρίας του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023.

Μιλώντας από το προεδρείο της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία συνεδριάζει για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023, η Πρόεδρος του Σώματος, Αννίτα Δημητρίου, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ΡΙΚ να μην δείχνει τη συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, ειδικά τις ημέρες των προϋπολογισμών.

«Έχει δρομολογηθεί επιστολή και εκ μέρους της Προεδρία της Βουλής. Είναι απαράδεκτο το ΡΙΚ -ειδικά τις ημέρες των προϋπολογισμών – να μην δείχνει τη συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων», είπε η κ. Δημητρίου.           

Η Αννίτα Δημητρίου ανακοίνωσε τη δρομολόγηση της επιστολής, με αφορμή το  σχόλιο που έκανε, πριν την ομιλία του κατά τη συζήτηση των κρατικών προϋπολογισμών, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο κ. Στεφάνου, πριν από την έναρξη της ομιλίας του, έχει πληροφορηθεί πως τη συνεδρία της Βουλής δεν τη μεταδίδει το ΡΙΚ, το οποίο επέλεξε να μεταδίδει το παγκόσμιο κύπελλο.

Όπως είπε ο κ. Στεφάνου, το ΡΙΚ διαθέτει δυο κανάλια «και θα μπορούσε να το διευθετήσει».

Ταυτόχρονα, ενημέρωσε το Σώμα ότι σε επιστολή που απέστειλε τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ, όσο και στη Διεύθυνση, αναφέρεται στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων των 14:00 και στο οποίο -όπως είπε- «ενώ μέχρι πρόσφατα παραδοσιακά μεταδίδονταν οι δηλώσεις και ανακοινώσεις των κομμάτων -και μάλιστα εκτενώς- τώρα δεν μεταδίδονται».

Σύμφωνα με τον Στέφανο Στεφάνου η απάντηση που έλαβε μόλις σήμερα από την Διεύθυνση του ΡΙΚ «ήταν ότι σε μια πρόσφατη έρευνα που έκανε το ΡΙΚ διαπίστωσε ότι δεν παίζουν οι ανακοινώσεις των κομμάτων, γι’ αυτό λίγο πολύ τα έχουν κόψει».

Διερωτήθηκε ποιος είναι ο ρόλος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, σε σχέση με τον πλουραλισμό και την ενημέρωση.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα η Βουλή ψήφισε ομόφωνα τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ.

ΚΥΠΕ

Home