Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανοίγει αρχές Οκτωβρίου η πύλη εμβολιασμού για 3η δόση σε 65+

Offsite Team -
15.09.2021

Ανοίγει αρχές Οκτωβρίου η πύλη εμβολιασμού για 3η δόση σε 65+

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με την 3η δόση για τις ευπαθείς ομάδες

Προχωρούν οι διεργασίες στο υπουργείο Υγείας για την χορήγηση της 3η δόσης του εμβολίου για τα άτομα 65 ετών και άνω.

Όπως πληροφορείται η Offsite το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεχής επαφή με το Υφυπουργείο Καινοτομίας και Έρευνας με στόχο να γίνουν οι αλλαγές στην Πύλη εμβολιασμού έτσι ώστε να τεθεί στην ηλικία των πολιτών άνω των 65 ετών για να μπορέσουν όσοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για πραγματοποίηση της 3ης δόσης

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Πύλη εμβολιασμού αναμένεται να είναι έτοιμη για χρήση από τους πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας την πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου. Μάλιστα θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία όπως και την πρώτη δόση εμβολίου με την πύλη να ανοίγει για συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ακολούθως θα κλείνει και θα κλείνει για άλλη ηλικιακή ομάδά.

Σημειώνεται ότι στην πύλη εμβολιασμού θα υπάρχει περιορισμός και δεν θα αφήνει τα άτομα τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από την 2 δόση εμβολίου να προχωρήσουν σε προγραμματισμό 3ης δόσης

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Προχωρά η 3η δόση σε Κλειστές δομές

Την ίδια ώρα υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε ήδη η 3η δόση σε κλειστές δομές όπως γηροκομεία όπου προχωρά ο εμβολιασμός σε ενοίκους και προσωπικό ενώ από την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινά η 3η δόση σε ευπαθείς ομάδες.

Σημειώνεται ότι οι ομάδες αυτές δεν χρειάζεται να κλείσουν ραντεβού μέσω της πύλης εμβολιασμούς καθώς ενημερώνονται τηλεφωνικώς από τα κέντρα συντονισμού ανα επαρχία και καλούνται για εμβολιασμό με την 3η δόση. Μάλιστα μέχρι και την Δευτέρα 13/9 έγιναν συνολικά 1421 εμβολιασμοί με την 3η δόση ατόμων που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες εμβολιασμού που θα μπορούν να λάβουν κατά προτεραιότητα και 3η δόση στο παρόν στάδιο, έχουν καθοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και αφορούν σε:

      i. Διαμένοντες και εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας

      ii. Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών

      iii. Επαγγελματίες υγείας

     iv. Άτομα σε ανοσοκαταστολή / με ανοσοανεπάρκεια

Η χορήγηση της 3ης δόσης με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα αφορά σε άτομα τα οποία έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα με δύο δόσεις (άτομα που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca). Ενισχυτική δόση δεν εφαρμόζεται σε άτομα που έχουν πάρει το εμβόλιο της Johnson and Johnson. 

Η 3η δόση θα χορηγείται έξι (6) μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού των ατόμων αυτών με τη 2η δόση -δηλαδή έξι μήνες μετά τη χορήγηση και της 2ης δόσης.

Εξαίρεση αποτελούν τα άτομα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτική θεραπεία. Στις περιπτώσεις αυτές, η 3η δόση θα χορηγείται τουλάχιστον τέσσερις (4) εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με τη 2η δόση και με τρόπο ώστε να μην συμπίπτει με τον χρόνο χορήγησης της ανοσοκατασταλτικής θεραπείας και σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού τους.

Home